Trendar: NostalgiI rampljusetBUP-upproretLivsstilLivsberättelserMitt liv

Malin Wollin: ”Allt jag vet om kärlek har jag lärt mig på TV”

29 jun, 2022 
AvMalin Wollin
FotografTT/Shutterstock
Malin Wollin krönika.
Det omåttligt populära programmet Gift vid första ögonkastet” hörde jag någon säga på radion häromdagen. Gift vid första ögonkontastet som jag alltid säger när jag säger det fort, varför har jag alltid så bråttom. Det omåttligt populära? tänkte jag för mig själv och slog mig ner i soffan i höjd med andra avsnittet. Och blev omåttligt förtjust.
Annons
Nya podden Filtrerat – med Sofia Ståhl och Elin SjödénBrand logo
Nya podden Filtrerat – med Sofia Ståhl och Elin Sjödén

Har kärlek någonsin varit bättre? För jag har nämligen vuxit fast i Jim och Pam i The Office. Jag behöver egentligen inte uppleva mer kärlek än den jag har hemma och den på Dunder Mifflin. Allt det känslomässigt nakna som utspelas på ganska stela bröllop och i rufsiga sängar när de vaknar upp med främlingar i morgonfrisyrer och artiga fraser, jag blir blyg! Människor som man ligger med första kvällen ska väl egentligen samla ihop sina underbyxor och backa förläget böjt ut genom dörren, men de modiga människorna i Sveriges verkligaste tv strålar morgon­andedräkt direkt. Jag tror att jag vet för lite om det där med att bli ihop med någon, allt jag vet har jag lärt mig på tv, och det här behöver inte ni svara på, men vad säger det om mig att jag tycker att deltagarnas besök i sina respektive hem var mer intima än både vigsel och bröllopsnatt?

Städning och så finns det städning

Okej, ni får svara.

Annons

För. Det finns städning, och så finns det städning.

Det finns städningen jag genomför en kvart innan min syster ska komma. Plocka undan det värsta, dra med underarmen över köksbänken så att allt rasar ner i diskhon, dammsuga hallmattan eftersom tusende ­intrycket varar. Men hon älskar mig.

Städningen jag gör när Joachim ropar att hans mamma kommer förbi med saft om en stund.

Kvinna som städar.
Kvinna som är redo för att börja städa.

Först skrik och förbannelse, varför lever vi såhär, att jag är stökig det är väl en sak, men Joachim varför är du sån här, det stämmer inte med din personlighet, skärp dig. Sedan tio pps, plock per sekund. Torka av köksbordet så att svärmor inte fastnar med vårjackans ärm i saftcirkel från glas som innehöll saften hon kom med för ett halvår sedan. Det var inte städat då heller. Men hon älskar mig.

Annons

Men städningen när mannen du bara träffat en gång när ni gifte er. Den handlar om att rensa ut allt, tänka igenom vad din konst säger om dig, bädda rent, öppna alla spjäll, vädra, in med våren, ut med spåren, av din lumpna livsstil. Såpa, Byredo och en antydan till mörka kaffebönor från köket, så ska det dofta. Vem du är får han reda på med tiden, inte ska vi döda kärlek genom att han hittar spår av ensammiddagar i sängen med datorn.

Gift vid första ögonkastet

När Axel klev in i Märthas lägenhet så förstod han vid första ögonkontastet hur hon skulle se på hans hem och sörjde den förlorade chansen att vinna över henne med ett stiligt hem.

På hans rosa överkast satt Märtha nu och funderade. Det fanns ingen attraktion, hon kunde knappt möta hans blick. Men hans rosa rum, det som han i samma stund stod i hennes lägenhet och skämdes för, var det hon gillade mest med honom.

Det är något särskilt med en man som har ljusrosa gardiner och många kuddar.

Och sen gick de skilda vägar.

Men jag tror att jag lärde mig något.

Vill du få en regelbunden dos av inspiration?

Vi ser till att du alltid har full koll på de senaste modetrenderna och skönhetstipsen samt kulturvärlden. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten.

Annons