Aino Oxblod
Aino Oxblod
Krönikör
Krönika
1:04

Efter reklamen: 5 saker du inte visste om Casper Janebrink

(1:04)

Med Casper Janebrinks entré i programmet vill TV4 appellera till de breda massorna – och produktionen tar i från tårna för att framhäva artistens folklighet. Han glider in på en hoj, kickar igång bubbelpoolen och knäcker en öl.

Det är svårt att vara en man av folket mer än Arvingarnas frontman, och han hamnar direkt i skarp kontrast mot svårmodiga Melissa Horn, eller flummiga Gustaf Norén som direkt kastar av sig kläderna och tar plats i poolen bredvid Janebrink.

Men i det gemytliga första mötet mellan artisterna förvarnar TV4 om vad som komma skall. När de andra deltagarna återvänder, efter ett besök på det improviserade Siw Malmkvist-museet som satts upp, så spekuleras det i om det är Andreas Mattsson som har dykt upp på motorcykel. Men istället för att hitta Popsicle-sångaren i trädgården blir de välkomnade av en brunbränd dansbandssångare i badbyxor.

Från kändisson till folkkär artist – Casper Janebrinks succé efter hånen

Önskade livet ur Casper Janebrink

Redan när årets Så mycket bättre-deltagare avslöjades i våras var det många som höjde på ögonbrynen över att både Andreas Mattsson och Casper Janebrink skulle vara ned. För den som glömt bort tar vi en snabb återblick: Året är 1993, och Arvingarna har fått ett enormt genombrott med den Melodifestivalvinnande låten Eloise. När indiegruppen Popsicle tar emot priset för Årets rock på Grammisgalan passar gitarristen Fredrik Norberg på att önska livet ur Janebrink och hans bandkamrater.

”Tack till oss själva och varsågod och hoppas att Arvingarna dör i någon tragisk bussolycka” är förvisso inte Mattssons egna ord. Men självklart är det ett ämne som kommer tas upp när de båda sitter vid samma matbord – och konfrontationen har potential att bli årets, om inte årtiondets, mest obekväma tv-ögonblick.

Varför TV4?

TV4 vet såklart att de sitter på gastkramande guld, och verkar inte kunna hålla sig från att bygga upp för det stundande crescendot. Men samtidigt kan jag inte låta bli att undra: varför?

Arvingarna-Casper Janebrinks dotter har vuxit upp – det gör hon i dag

Så mycket bättre har under mer än tio säsonger knappt haft allvarligare bråk än förra året, när Silvana Imam tyckte att Markus Krunegård var för bra på basket. TV4:s lördagsunderhållning har till skillnad från Stjärnorna på slottet varit en frizon från snaskiga bråk, men nu ser programmet ut att göra en kovändning. Trist, för det behövs inte. Har kanalen tömt artistkåren på alla stjärnor med intressanta livshistorier, så att de måste konstruera sitt eget drama, är det kanske dags att fundera över programmets framtid.

5:00

Efter reklamen: The Storytellers – Lyssna med Sanna

(5:00)