Feminas litteraturredaktör tipsar om böcker att läsa på semestern.

1:24

Efter reklamen: 10 klassiska böcker och samtida succéer du borde läsa

(1:24)

Ljuv musik för semesterörat, och på en platt sten bredvid solstolen tre böcker i trave – havet i alla ära, man kan ju ändå inte blänga på det hela tiden! Vad jag läser just nu? En maffig medelåldersroman, en dansk deckare och en isländsk dito. En skandinavisk trippel kombinerad med ett dopp i havet en gång i timmen – med andra ord – en semester med extra allt!

När underbart inte är nog, Marit Danielsson (Romanus & Selling)

Jojo är femtio plus, chefredaktör för ett kvinnomagasin, har en man som hon älskar, bor i ett härligt hus och har barnen utflugna, borde vara lycklig. Emellan smiter hon dock iväg till femton år yngre Jari för passionerat sex, följt av dåligt samvete. Underhållande och allvarligt om katastrofläge i medelåldern. Läs mer och köp boken här. (reklamlänk från Tradedoubler.com)

Bästa semesterläsningen – lättsamma böcker att sluka i sommar

Flickan vid bron, Arnaldur Indridasson (Norstedts)

Pensionerade polisen Konrað i Reykjavik hjälper ett äldre par att leta upp en dotterdotter som försvunnit, som hamnat snett och börjat med droger, samtidigt som han forskar i det ouppklarade mordet på sin far. Spännande, klurigt och spökligt när han tar hjälp av andeskåderskan Eyglo. Läs mer och köp boken här. (reklamlänk från Tradedoubler.com)

Så bra är Karin Smirnoffs nya bok Sockerormen

Anne Mette Hancock, Äppelmannen (LB förlag)

En pojke försvinner spårlöst från en skola, de andra barnen i skolan pratar om den mystiske Äppelmannen. Anne Mette Hancock, nytt stjärnskott på den danska deckarhimlen, levererar en spännande, oförutsägbar intrig, där polisen Erik Schäfer och journalisten Heloise Kaldan har huvudrollerna. Läs mer och köp boken här. (reklamlänk från Tradedoubler.com)

Sommarens 10 bästa deckare – hela listan

Mer läsning

Femina