1:20

Efter reklamen: Fem forna kändispar som är bästa vänner med sina ex

(1:20)

Det var en tidig dag i januari 1999 som den då 51-åriga Georgene Martin fick ett blombud med röda rosor. Hennes make hade nyligen gått bort, så blombud var inte helt ovanligt. Det underliga med detta bud var dock meddelandet som följde med.

Gifte sig på sjukhus – så att hennes döende mormor kunde vara med

Det var skrivet av en Jerry Zimmermann, ett namn hon inte hört sedan hon gick på gymnasiet närmare 35 år tidigare.

”Kära Georgene. Jag var klasskamrat med dig, även om jag inte tror att du visste vem jag var. Jag var smärtsamt blyg, och du var den sötaste tjejen jag någonsin sett. Även om jag nu bor i DC så har jag nära kopplingar till Sheboygan. Jag återvänder flera gånger om året. Och nu till haken i det här brevet – jag kommer på besök helgen 15e maj, och undrar om du skulle vilja ses för en kaffe? Jag är dock inkännande för att din make nyligen gått bort. Om det här är för snart inpå så förstår jag, och väntar 40 år till”, skrev han på lappen till blommorna.

Georgene bestämde sig för att möta upp den gamla klasskamraten som hon helt hade glömt bort, men som uppenbarligen inte hade glömt bort henne.

Jerry föll för hustrun 35 år tidigare

För Jerrys del hade han varit kär i Georgene sedan han var tonåring, men efter att ha fått veta att hon var förlovad redan sista året på gymnasiet så vågade han aldrig göra något åt det. Istället gick han vidare med sitt liv, gifte och skilde sig två gånger, och fick en bra karriär i huvudstaden Washington DC. Men varje år han åkte hem till barndomsstaden Sheboygan i Wisconsin brukade han åka förbi Georgenes hem, utan att våga ta kontakt. Han höll koll på hennes namn i telefonkatalogen, men det stod alltid tillsammans med hennes make.

Sjubarnsmamman blev ihop med sonens vän – när han var 16 och hon 45

Efter sin andra skilsmässa 1998 får Jerry höra av en gammal vän att Georgene blivit änka, efter att hennes make gått bort av en hjärntumör.

När Georgene hade fått Jerrys meddelande och svarat på det började de två höras på telefon, och pratade i timmar. På våren 1999 fick Jerry äntligen bjuda ut kvinnan han trånat efter i 35 år.

Friade till ungdomskärleken

Dejten blev en succé, och de bestämmer sig för att ses när Jerry är tillbaka under en längre period på sommaren. Under de tio dagarna i juli umgås de flitigt och åker på utflykt. Det är under en resa till en sjö som Jerry berättar för Georgene att han är kär i henne, och ville gifta sig med henne.

– Det var helt oväntat, men jag bara visste att han var den rätta, berättar Georgene, som tackade ja till frieriet.

”Flög 1200 mil för första dejten – nu är vi gifta och har barn”

Hans nästa resa hem till Washington DC blev hans sista. Jerry slutade sitt välbetalda jobb och flyttade hem till Wisconsin för kärleken. När de till slut gifte sig var det 40 år efter att Jerry Zimmermann fallit för sin hustru.

Källa: Reader's digest.