Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Caseys sista brev innan hon gick bort – ville hjälpa andra

06 dec, 2023 
AvAino Oxblod
FotografTwitter.
Casey McIntyre fick cancer.
Casey McIntyre kämpade för att kunna bli gravid – men under behandlingen upptäckte läkarna att hon hade drabbats av äggstockscancer.
Trots den svåra sjukdomen fortsatte hon leva fullt ut, och vid sin död lämnade hon efter sig ett brev till alla sina vänner, med en sista osjälvisk önskan.
”Om du läser det här har jag gått bort. Jag är så ledsen, det är skit och det vet vi båda”, skrev Casey i sin sista hälsning.
Annons
Elin Ekman om obotliga bröstcancern: "Jag samlar liv"Brand logo
Elin Ekman om obotliga bröstcancern: "Jag samlar liv"

Bokpublicisten Casey McIntyre var bara 34 år gammal när hon först fick en cancerdiagnos. New York-bon hade 2015 gift sig med sin kärlek Gregory, och när de två försökte skaffa barn med hjälp av IVF-behandling kom läkarbeskedet hon inte hade väntat sig – hon hade drabbats av äggstockscancer.

Casey opererades i januari 2020, och fortsatte kämpa för att kunna bli mamma. I april 2022 hälsade hon dottern Grace till världen, men visste också att hon inte skulle få se dottern växa upp. Casey blev aldrig frisk från cancern, och tvingades i stället förlika sig med att hon så småningom skulle gå bort.

För att göra det bästa av situationen på hospicet började Casey McIntyre planera och skriva listor – hon delade med sig av sjukdomslivet på sociala medier, planerade sin egen minnesstund i detalj, och framför allt skrev hon brev till sin bebis. Trots den svåra sjukdomen kunde Grace njuta av sina sista månader tillsammans med familjen, och åka på små utflykter med dottern och maken.

Annons

Hennes vädjan i brevet efter sin död

För Casey var det viktigt att hennes familj och vänner skulle få veta om hennes bortgång från henne själv och på hennes egna villkor. Därför skrev hon ett meddelande som publicerades efter hennes död, den 14 november 2023. Hälsningen har väckt stor uppmärksamhet på sociala medier, och nått långt bortom hennes nära vänner.

”Ett brev till mina vänner: Om du läser det här har jag gått bort. Jag är så ledsen, det är skit och det vet vi båda. Anledningen är äggstockscancer i fjärde stadiet. Jag älskade er alla med hela mitt hjärta, och jag lovar er att jag visste hur djupt älskad jag var.”

Hon lämnade också en sista önskan från andra sidan – hon ville hjälpa andra som hamnat i samma situation som henne, men som har sämre förutsättningar till bra vård.

”För att fira mitt liv har jag arrangerat så vi kan köpa andras vårdskulder och sen förstöra skulden. Jag är så lyckligt lottad som haft den bästa vården och jag är väldigt medveten om att så många i vårt land inte har tillgång till bra vård”, skriver hon.

Och det blev som Casey ville – engagemanget har varit stort bland många. I skrivande stund har initiativet dragit in över 890 000 dollar, och nått målet på 888 000 dollar.

Annons