Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Ricky Nelson avled i mystisk flygkrasch – lyckades rädda sina söner

19 jan, 2023 
Ricky Nelson dog i flygolycka
Sångaren och skådespelaren Ricky Nelson avled i en tragisk flygolycka. Men vad många inte vet är att han räddade sina söner från att gå samma hemska öde till mötes. Så klarade de sig från kraschen som kostade Ricky Nelsons liv.
Annons
5 dödsolyckor som inträffat på filminspelningarBrand logo
5 dödsolyckor som inträffat på filminspelningar

Ricky Nelson blev ett välkänt ansikte redan som barn, när han som 8-åring var med i föräldrarnas sitcom-serie The Adventures of Ozzie and Harriet.

Ricky Nelson ung

Inte långt senare blev han en av världens största tonårsidoler och släppte uppskattad popmusik. Säkert känner du till hits som I'm Walkin, Stood Up och Poor Little Fool. Han syntes också till i populära storfilmer, såsom westernfilmen Rio Bravo exempelvis.

Senare övergick han från att göra poplåtar till att syssla med rockmusik och år 1969 bildade han bandet Stone Canyon Band.

Annons

Ricky Nelsons familj och kärleksliv

Mellan åren 1963–1982 var Ricky Nelson gift med konstnären, skådespelaren och författaren Kristin Nelson, före detta Harmon. Tillsammans fick de fyra barn; dottern Tracy Nelson, tvillingarna Gunnar och Mathew Nelson samt sistfödda sonen Sam Nelson.

Ricky Nelson familj

Därefter blev Ricky tillsammans med modellen och djurtränaren Helen Blair – som kom att bli den enda han dejtade efter sitt äktenskap med Kristin.

Annons

Ricky Nelson avled tragiskt i mystisk flygkrasch

Ricky Nelson var länge en populär artist och åkte ofta runt på turnéer. Det var emellertid rätt tufft för honom, eftersom han led av flygrädsla. För att kunna fortsätta turnera så behövde han gå i terapi för att kunna klara av att ta sig runt i världen via flygplan.

Ricky Nelson flygolycka

Tragiskt nog inträffade precis det han var rädd för.

Det var när Ricky skulle framföra en konsert i Dallas, på nyårsafton 1985, som hans flygplan kraschade. Ricky avled i flygolyckan, 45 år gammal.

Annons

Anledningen till att planet behövde nödlanda var att det av okänd anledning började brinna i kabinen. Än i dag vet ingen vad som orsakade branden, men vilda rykten började snabbt spridas om vad som kan ha hänt.

Enligt Newsner harRickys dotter Tracy Nelson formulerat en teori om att det var tekniska problem som resulterade i tragedin. Detta eftersom hans flygplan tidigare hade haft problem med värmesystemet, vilket kan ha legat bakom den plötsliga branden.

Så räddade Ricky Nelson sina tvillingbarn

Flygolyckan blev vida känd, men vad många inte känner till är att Ricky Nelson besparade sin familj en ännu större tragedi och förlust.

När han planerade resan till Dallas var det nämligen meningen att tvillingsönerna Gunnar och Mathew Nelson skulle sällskapa honom på flygplanet.

Ricky Nelson barn

Men kort inpå flygturen ska Ricky ha fått en dålig känsla och ringde upp sina söner:

Annons

– Det var meningen att vi skulle vara med på samma flygplan. Vår pappa ringde oss precis innan vi skulle åka ned till Alabama och möta upp honom för att flyga tillsammans till nyårsshowen i Dallas, ska Gunnar ha berättat enligt Newsner.

Ricky ska då ha förklarat att barnen inte fick följa med.

I flygolyckan överlevde piloterna, men samtliga passagerare avled tragiskt. Så på grund av sin intuition räddade alltså Ricky sina söner från att gå samma hemska öde till mötes som han själv.

Ricky Nelson söner

I dag minns vi Ricky Nelson som en stor ikon inom såväl musik som film och hoppas att han vilar i frid.

Skaffa vårt nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad om det senaste inom resor och äventyr. Vi skickar dig tips och råd om hur du får den perfekta resan!

Annons