Storbritanniens yngsta mormor
Här är barnnamnen som spås bli populära 2023
0:59

Efter reklamen: Här är barnnamnen som spås bli populära 2023

(0:59)

Slå på ljud

När Kelly Healey fick sitt första barnbarn var hon bara 30 år gammal. Beskedet kom när hon var 29 – och det var inte direkt vad fembarnsmamman väntade sig att få höra.

Hennes tonårsdotter Skye Salter var endast 14 år gammal när hon fick sin son. Skye själv blev rejält chockad när det stod klart att hon väntade barn vid så ung ålder.

Tonårsdottern skulle börja med hormonella preventivmedel och behövde därför ta ett graviditetstest först. Men testet gav inte bara ett positivt resultat, utan det visade sig till och med att Skye hade varit gravid i hela 36 veckor och fyra dagar. Hennes mens hade varit sen, men det var ingenting hon hade reagerat på eftersom den ofta var oregelbunden. Därför var en så långt gången graviditet ingenting som Skye hade räknat med.

Kelly Healey: ”Skulle bli mormor i 20-årsåldern”

När Kelly Healey fick reda på att hennes dotter var gravid blev hon självklart förvånad, men var även förvånansvärt lugn. Dottern var rädd för att hennes mamma skulle bli arg, men Kelly menar att som mamma får man bara gilla läget och hantera saker ibland.

– Jag blev rätt paff över att jag var i 20-årsåldern och redan skulle bli mormor. Jag kunde inte tro det. Självklart var jag häpen, men det var ingen idé att skälla på henne om preventivmedel eller säkert sex. Gjort är gjort. Så allt jag kunde göra var att erbjuda kärlek och stöd, berättar hon.

Ung mormor
Foto: Facebook

Själv blev Kelly också gravid i ung ålder och kunde därför relatera till situationen. Redan när hon var 16 år födde hon dottern.

Hennes barnbarn misstas för hennes son

När Kelly Healey fick barn levde hon på ett destruktivt vis, eftersom hon fortfarande ville hålla kvar vid sin ungdom. Men Kelly tycker ett dottern Skye Salter har axlat mammarollen med bravur och att hon nu är en både mogen och ansvarstagande förälder till sonen Bailey.

Skye berättar att hon visste att föräldrarskapet skulle innebära att hon skulle behöva åsidosätta sig själv för sitt barn. Trots att hennes skolgång blev snårigare än för andra jämnåriga så har hon nu utbildat sig till frisör, men med det långsiktiga målet att i framtiden kunna jobba med att hjälpa ungdomar på något vis.

Paret donerade sina embryon – 20 år senare får de träffa trillingarna

Nu tar sig både Kelly och Skye igenom småbarnsåren, eftersom Kelly också fick ett till barn ett år senare än dottern. När hon umgås med sitt barnbarn leder det därför ofta till förvirring, då Bailey antas vara Kellys son istället.

Skye Salter
Foto: Facebook

– Mina vänner tycker att det är jättekul att jag har ett barnbarn. Han misstas alltid för att vara min son. Jag är dock inte säker på att min egen mamma var redo för att bli gammelmormor vid 48 års ålder, menar Kelly.

När Kelly fick sitt barnbarn blev hon Storbritanniens yngsta mormor, men samtidigt slog familjen ytterligare ett rekord. Kellys mamma blev nämligen också landets yngsta gammelmormor på köpet.

Kelly själv verkar dock inte heller helt bekväm i rollen som mormor, även om hon älskar sitt barnbarn. När hennes sonson kallar henne för just “mormor” så tycker hon nämligen att det låter konstigt.

– Eftersom jag lever som att jag fortfarande vore i 20-årsåldern så känns det inte rätt.

7–åringen fick höra att hon aldrig skulle kunna gå igen – ger inte upp

Källa: The Sun

Mest läst