Trendar: InredningMat och dryckResor

10 emojis bara äldre använder – och varför du borde sluta med tummen upp

14 okt, 2022 
AvLinda Strömbäck
FotografPexels
hand som håller i en telefon
Nya undersökningen visar att generation Z anser att vissa emojis bara används av äldre personer – och att en av dem dessutom uppfattas som otrevlig.
Annons
Saker millenials gör som gen z stör sig påBrand logo
Saker millenials gör som gen z stör sig på

Enligt en undersökning som gjorts av analysföretaget Perspectus Global, finns det ett visst antal emojis den yngre generationen aldrig skulle tänka sig använda idag – medan dem frekvent används av den äldre generationen. Analysföretaget lät 2000 personer mellan 16 och 29 år svara på vilka emojis de anser "bara gamla människor" använder sig av.

Emojin generation Z aldrig använder

I undersökningen från Perspectus Global blev resultatet bland annat att ”tummen upp”-emojin uppfattas som en omedgörlig och passivt aggressiv ikon. Oavsett om det är från en person som står en nära eller om det är i ett jobbsammanhang, så anser generationen född mellan 1995 och 2012 att det är en otrevlig emoji att använda.

Annons

– På mitt jobb är det ingen i min ålder som använder den, men gen X använder den ofta. Det tog mig ett tag att inse att det faktiskt inte betyder att de är arga på mig, säger en av personerna som deltog i undersökningen.

Därför borde du sluta använda tummen upp-emojin

Affärskonsulten Sue Ellson säger att det kan vara en bra idé för den äldre generationen att följa gen Zs exempel och sluta använda symbolen – åtminstone i jobbsammanhang. Hon säger att hon kan förstå förvirringen som uppstår och att det är bättre att använda ord istället för all good-ikonen.

– Det kan landa väldigt olika beroende på vem som tar emot meddelandet, säger Sue Ellson till Daily Mail.

– Det känns också som att folk ibland är lite lata när dem skickar iväg en ikon istället för ett skriva ett svar. Och det blir inte heller särskilt tydligt vad som menas med det. Menar du: ja jag kommer göra det, eller menar du att du fått meddelandet?

10 emojis ”bara äldre” använder

Enligt undersökningen framkom det även att den äldre generationen gärna använder sig utav emojis som det röda hjärtat och handen med "okej"-tecken.

Se alla 10 emojis gen Z anser att bara gen X använder här!

1. Tummen upp

2. Rött hjärta

3. Hand som gör ”okej”-tecken med tumme och pekfinger

4. Bockmarkering

5. Leende bajshög

6. Gråtande ansikte

7. Apa som håller för ögonen

8. Klappande händer

9. Kyssmärke

10. Grimaserande ansikte

Här är apples nya emojis för 2021Brand logo
Här är apples nya emojis för 2021

Källa: Daily Mail, Foto: Pexels

Vill du få en regelbunden dos av inspiration?

Vi ser till att du alltid har full koll på de senaste modetrenderna och skönhetstipsen samt kulturvärlden. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten.

Annons