Trendar: InredningMat och dryckResor

10 mysiga Bed and Breakfasts och utflykter i Skåne

15 maj, 2020 
AvNina Nyström
Talldungen och Örum119
Letar du efter ett lantligt boende i Skåne som har både stilfull design och personlig charm? Här tipsar vi om tio mysiga gårdshotell, boutiquehotell och Bed and Breakfasts – perfekta för en weekend.
Annons

Även om vi bör hålla oss hemikring så länge coronaviruset hotar, kan det vara mysigt med en utflykt och miljöombyte någon gång i sommar. Här listar vi tio ställen där vi gärna skulle ta en övernattning!

Mellby Klockargård, Kivik

Omskrivet Bed and Breakfast och café med en lyxig, men bohemiskt avslappnad touch. Mellby Klockargård ligger vackert med utsikt över Österlens kullar och hav. En av de stora dragarna är den lummiga trädgården med det mysiga växthuset där du kan sitta länge och njuta av en god kaka eller ett glas vin med tilltugg. Personligt inrett med sju charmiga rum.

Annons

Brösarps Gästgifveri & Spa, Brösarp

Bland de pittoreska backarna i Brösarp ligger detta klassiska gästgiveri med genuin skånsk atmosfär. Maten är hyllad och vinlistan ambitiös. En bra utgångspunkt för många utflykter och vill man bara stanna hemma och mysa finns det bubbelpool både ute och inne. Inne kan du dessutom njuta av den öppna brasan medan du bubblar.

Talldungens gårdshotell, Brösarp

Ett mycket populärt resmål som både är mysigt och snyggt inrett. Gårdshotellet, som har 18 härliga rum, har framför allt blivit hyllat världen över för sitt kök och ambitiösa vinlista. Rummen bokas snabbt upp men på deras Instagram annonserar de alltid när de fått in avbokningar så där finns en stor chans för den som vill vara spontan. Otrolig stämningsfullt innergård omgiven av vackra vidder. Runt knuten hittar du både vandringsleder och Havängs mjuka, vita strand.

Annons

Östangård B&B, Skillinge

Östangård B&B erbjuder sju personliga rum och en härlig trädgård. Sedan i våras står Henrik Norén, krögaren bakom populära restaurangen Gro i Stockholm för maten på Östangård, och restaurangen går numera under namnet Ager.

Örum119, Löderup

Före detta Kafferosteriet är ett populärt utflyktsmål som även erbjuder boende. I de charmiga och stilfullt inredda byggnaderna finns 15 dubbelrum, en lägenhet och även ett hus inrett helt av Norrgavel. Känt för sin stenugnsbakade pizza och glasskafé.

Annons

Karlaby Kro, Östra Tommarp

Personligt litet hotell med 24 rum, välrenommerad restaurang och vackra omgivningar sju kilometer från Simrishamn. I det mysiga orangeriet finns inomhuspool, bastu och rum för spabehandlingar. Hundvänligt.

Cocoonmeetings, Degeberga

Konferensanläggning och gårdshotell med tio rum. Man erbjuder också två separata ”cocoons” för glamping, varav den ena; helt i sten, med egen kamin, bjuder på en unik upplevelse. Avnjut en femrätters middag i det pampiga orangeriet eller ta en utflykt till någon av de många närliggande pärlorna på Österlen.

Annons

Millas Villa, Lund

Superfint Bed and Breakfast med 13 rum i ett vackert stenhus mitt i Lund. Kan skryta med omnämnande i såväl Washington Post som New York Times.

Blåsingsborgs gårdshotell, Kivik

Blåsingsborgs gårdshotell i närheten av Kivik har 20 rum, en utomhusjacuzzi, en härlig orangeridel och en mysig trädgård. Maten är säsongsbetonad och lokalproducerad.

Annons

Borregården B&B, Borrby

Borregården huserar 18 bäddar och bjuder på en mysigt och hemtrevlig känsla med vardagsrum, bibliotek och flera öppna brasor.

LÄS MER:

Annons