Trendar: InredningMat och dryckResor

12 enkla och roliga lekar till midsommar – som alla kan göra

13 jun, 2017 
AvJoel Linde
Vad är midsommar utan midsommarlekar? Vi har samlat 12 enkla och roliga lekar som inte kräver särskilt mycket förberedelser eller inköp. Vissa fungerar till och med inomhus!
Annons
DIY: Så gör du en vacker midsommarkransBrand logo
DIY: Så gör du en vacker midsommarkrans

1. Mänskligt nummerpussel

Som det klassiska gamla spelet, fast med människor i stället för brickor. Du behöver ett rutmönster med nio rutor (eller fler om ni är många och vill ha en större utmaning), och papper numrerade 1-8. Ställ er i varsin ruta och lämna sista hörnet tomt. Blanda alla papper och dela ut till deltagarna. Genom att flytta er, en i taget, via den tomma rutan, ska ni ställa er i ordning 1-8. Första laget dit vinner!

2. Snurra runt pinnen (norsk fylla)

Ställ upp lagen på led och placera en käpp på gräsmattan ungefär 10 meter framför varje lag. En och en springer ni fram, rätar upp käppen så att ena änden är i marken och den andra mot pannan. Spring sedan runt käppen x antal varv, släpp käppen, och spring tillbaka till ditt lag så snabbt du kan. Det kommer bli vingligt, så var försiktig! När du kommit tillbaka tar nästa tävlande vid. Första laget med alla i mål vinner.

Annons

3. Stövelkastning

Håll en stövel i skaftet och kasta den mellan benen så långt ni kan. Antingen kastar ni bakåt, eller också mellan benen, över ryggen på er själva, framåt (mycket svårare). Var försiktig så att du inte ramlar framåt om du väljer det senare.

4. Spiktävling

Om du har tillgång till hammare, spik och ordentliga träbitar eller plankor är detta en rolig och enkel lek. Alla deltagare ska slå i en spik hela vägen ner, en i taget, så fort som möjligt. Snabbast vinner.

Psst! Har du inte hunnit fixa din midsommaroutfit ännu? Här har vi samlat årets snyggaste midsommarklänningar och här hittar du blomsterkransarna som håller hela sommaren.

5. Pennan i flaskan

Superenkelt, och superkul. Fäst en penna i ett snöre och bind snöret runt midjan så att pennan hänger strax under knäna. Ställ dig över en tom glasflaska och försök pricka pennan i flaskan genom att böja på knäna. Ett tips är att fästa någon form av klämma i snöret så att det går snabbt att byta mellan alla deltagare.

Annons

6. Frisbee

Kasta helt enkelt en frisbee genom en rockring på lämpligt avstånd. Varje deltagare får ett kast var och träff ger ett poäng. Eller också kör ni först klara vinner.

7. Kast med liten pryl

Samla ihop en hel drös med olika saker, som småsten, mössor, petflaskor, skor etc, och försök kasta dem i ett spann eller en markerad yta. Flest saker på rätt ställe vinner.

8. Kast på rad

Varje deltagare får tre kast var med tennisbollar, och siktar på ett av tre spann som står på olika avstånd. Ju längre bort, desto mer poäng.

9. Nyfiken i en strut

Rulla ihop ett A3 papper till en strut och fäst struten runt ansiktet på de tävlande. Var noga med att de små hålen blir lika stora. Genom det lilla titthålet ska deltagarna sedan leta efter ett föremål på gräsmattan. Den som först hittar föremålet vinner.

10. Kubbstafett

Ställ ut x antal kubbar på rad, en rad för varje lag. Lagen börjar samtidigt att kasta ner kubben med en pinne var, och när man träffat springer man och hämtar pinnen och lämnar över till nästa – precis som i stafett. Först klar vinner.

Annons

11. Hakboll, stafett

Alla medlemmar i laget ska runda en kon med en tennisboll fastklämd under hakan. När den första kommer tillbaka lämnas bollen över, och nästa kör. Först klar vinner.

12. Hakboll, passningar

Ställ upp hela laget på rad. Personen i ena änden börjar med en tennisboll fastklämd under hakan. Bollen ska sedan passas hela vägen till andra sidan, från en haka till nästa, utan hjälp av händerna. Tappad boll plockas upp av deltagaren som lämnar över bollen, och sätts i spel igen. Det lag som får bollen genom ledet först vinner.

Glad midsommar!

Få mer av Femina – klicka på ”Gilla” nedan för att följa oss på Facebook

[socializer-facebooklikeshare href=”https://www.facebook.com/femina.se/” layout=”standard” action=”like” showfaces=”true” share=”false” width=”320″]

Skaffa vårt nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad om det senaste inom resor och äventyr. Vi skickar dig tips och råd om hur du får den perfekta resan!

SE OCKSÅ: 5 goda recept med färskpotatisBrand logo
SE OCKSÅ: 5 goda recept med färskpotatis
Annons