Trendar: InredningMat och dryckResor

25 unika bebisnamn att inspireras av

18 aug, 2017 
AvThowe Wagner Larsson
Att bestämma sig för vad ens barn ska heta kan både vara det lättaste som finns och den svåraste uppgiften någonsin. Har ni svårt att bestämma er? Varför inte inspireras av namnen i den här långa listan!
Annons

Många som namnger sina barn vill ha ett unikt och annorlunda namn. Men hur vet man vilket namn som passar till sin bebis? Inspireras av dessa 25 namn och deras betydelse och hitta rätt till just ert barn.

Här är 25 unika bebisnamn att inspireras av:

1. Adley (unisex)

Härstammar från: Hebreiska
Betyder: Klok

Människor med det här namnet är väldigt passionerade för sin familj och har en djup, inner åtrå av att vara en del av en stabil gemenskap. De är ofta väldigt detaljorienterade och kan tycka att förändring är stressande.

2. Arlo (pojke)

Härstammar från: Gammelengelska, latin
Betyder: Skyddad plats

Det sägs att människor med det här namnet har en djup, inre åtrå efter fred och stillhet. De har ett behov av att analysera världen omkring dem vilket ger dem möjlighet att utforska djupare sanningar. De är ofta ledare men deras modiga attityd kan skrämma andra runt omkring dem.

3. Armelle (flicka)

Härstammar från: Frankrike
Betyder: Prinsessa

Annons

Människor med namnet Armelle är lekfulla, utåtriktade och optimistiska. De som bär detta namn är kända för att inspirera och motivera andra runt omkring dem.

4. Agustine (pojke)

Härstammar från: Latin
Betyder: Att öka

Även Augustus och Augustinus. Människor som bär detta namn är kreativa och naturliga ledargestalter tack vare deras starka personligheter.

5. Bexley (unisex)

Härstammar från: Gammelengelska
Betyder: En blandning av buxbom och skogsstig

Ett väldigt unikt namn som bara några få har. Människor med det här namnet älskar äventyr och de är väldigt bestämda och originella.

6. Britta (flicka)

Härstammar från: Fornnordiska
Betyder: Stark

Det finns olika varianter av namnet Britta, bland annat det svenska namnet Birgitta eller det engelska namnet Bridget. Människor som bär detta namn blir ofta ledare eftersom de hellre tillbringar sin tid till att fokusera på stora, viktiga frågor än detaljer.

7. Bodhi (pojke)

Härstammar från: Sanskrit
Betyder: Upplyst

Annons

Ett unikt och spirituellt namn med rötter i buddhismen. Människor med det här namnet gillar ofta att resa och träffa nya människor.

8. Calla (flicka)

Härstammar från: Grekiska
Betyder: Den vackraste

Människor med det här namnet har en djup, inre åtrå efter stabil kärlek och partnerskap. De är också spirituella och duktiga på att mäkla fred i konflikter.

9. Crew (pojke)

Härstammar från: Engelska
Betyder: Från slottet längs vattnet

Man säger att människor med det här namnet är ambitiösa, bestämda och målorienterade. De anses ibland vara materialister och kan känna av trender tidigt.

10. Delaney (flicka)

Härstammar från: Irländska
Betyder: ”Black and Slaine for the River Slaine”

Människor som bär namnet Delaney inspirerar andra människor till att tro på en högre makt. De får ofta uppmärksamhet men är ibland hänsynslösa med både pengar och energi.

11. Embry (unisex)

Härstammar från: Engelska
Betyder: Hårt arbete

Annons

Människor med det här namnet är väldigt mångsidiga, kloka och analytiska. De kan dock ha svårt för detaljer.

12. Elian (pojke)

Härstammar från: Hebreiska
Betyder: Gud; Gud är familj

Elian är en variant av namnet Elijah. Det har en stor historisk och spirituell mening, precis som namnet det är inspirerat av.

13. Harlyn (flicka)

Härstammar från: Gammelengelska
Betyder: Grey Land; Hare Land

Människor med namnet Harlyn sägs attrahera framgång och pengar. De är oerhört organiserade och väldigt intresserade av att träffa nya människor.

14. Keon (pojke)

Härstammar från: Hawaii
Betyder: Gud är nådig.

Ett spirituellt namn. De som bär namnet Keon sägs vara passionerade och romantiska och de vill alltid andra väl.

15. Kaia (flicka)

Härstammar från: Hawaii
Betyder: Sjön

Människor med namnet Kaia har starka åsikter och de är dedikerade till att skapa ett liv med en solid grund. De värderar sanningen, rättvisa och disciplin.

Annons

16. Knox (pojke)

Härstammar från: Skotska
Betyder: Från kullarna

Inte många människor heter Knox idag. De som bär namnet sägs vara duktiga på att planera och eftersom de är naturliga ledare är de också väldigt målorienterade.

17. Lace (flicka)

Härstammar från: Engelska
Betyder: En variant av namnet Lacey

Lace används av många som efternamn och som förnamn är det därför fortfarande väldigt unikt. De är kreativa, konstnärliga och drar ofta till sig uppmärksamhet. De njuter av livet och är spontana.

18. Lathan (pojke)

Härstammar från: Engelska
Betyder: Den hebreiska varianten av Nathan

Människor med namnet Lathan söker kärlek och gemenskap. De är tysta, sympatiska och balanserade.

19. Mireya (flicka)

Härstammar från: Spanska
Betyder: Mirakel

Människor som bär detta namn behöver jobba med andra människor för att känna sig uppskattad. De är framgångsrika, praktiska och målorienterade.

20. Maxton (pojke)

Härstammar från: Engelska
Betyder: Den största

Annons

Ett alternativ till det populära namnet Max. Människor som bär namnet Maxton har en djup, inre önskan efter en stabil grund. De är väldigt känsliga och kärleksfulla.

21. Rowen (unisex)

Härstammar från: Skotska
Betyder: Rödhårig

Människor med namnet Rowen vill ha lugnt och tyst runt omkring sig och de försöker ofta analysera världen de lever i. De är spirituella och älskar att lära sig meningen med saker och ting.

22. Sena (flicka)

Härstammar från: Latin
Betyder: Välsignelse

Ett väldigt unikt namn som passar ett barn med kämparglöd. Människor som heter Sena har en djup, inre önskan efter en stabil och kärleksfull familj.

23. Roderick (pojke)

Härstammar från: Engelska
Betyder: Berömd styrka

Ofta används namnet som ett efternamn men det fungerar lika bra som förnamn. Människor som heter Roderick är duktiga på att inspirera andra men de sätter också höga mål för sig själva.

24. Zayley (flicka)

Härstammar från: Amerikanska
Betyder: En variant av namnet Hayley

Annons

Zayley är den moderna varianten av det amerikanska namnet Hayley. Människor som bär det här namnet är tillförlitliga, lugna och väldigt intelligenta.

25. Zaire (pojke)

Härstammar från: Afrikanska
Betyder: Flod som sväljer alla floder

Människor som bär namnet Zaire gillar att se nya miljöer och är väldigt anpassningsbara. De är enkla och väldigt intellektuella.

Källa Tiphero

Artikeln publicerades först på MåBra.

Läs även

Annons