Brittiska Veena Nayyar är 48 år – men det har folk svårt att tro på. Hon ser nämligen mycket yngre ut, och misstas alltid för att vara sin 28-åriga dotter Angelis syster, snarare än hennes mamma.

– Folk är alltid chockade när jag avslöjar min ålder. De tror ofta att jag är minst 10 år yngre. Jag är ganska petit, så folk tar för givet att jag är yngre.

– Jag har tappat räkningen på hur många gånger jag har behövt bevisa min ålder med id. Folk antar alltid att jag och Angeli är systrar, vilket jag tycker är härligt men hon tycker är pinsamt, säger hon till australiska sajten News.co.au.

Det är inte bara Veena, som jobbar som sminkös, som misstas för yngre – även 28-åriga dottern Angeli råkar ut för samma sak.

– Angeli ser riktigt ung ut för sin ålder också – vi har tur som har så bra gener. Hon har fått frågan om varför hon inte är i skolan, till och med vid 28 års ålder.

Veenas knep för att se ung ut vid 48 år

Förutom att spruta in botox i pannan 2018, så har Veena valt bort alla skönhetsoperationer och ingrepp. I stället är det hudvården och solskyddsfaktorn som hjälper henne att se ung ut menar hon.

– Jag har alltid smort in mig, sedan jag var tonåring. Jag lider av eksem så det är viktigt för mig att hålla det stången med att smörja in mig varje dag.

När Veena gick igenom klimakteriet vid 46 års ålder mådde hon dåligt och kände sig gammal, även om det inte syntes utåt. Men 48-åringen hittade ett bra knep.

– Min hud blev särskilt torr när jag gick igenom klimakteriet vid 46 års ålder. Även om jag inte ser gammal ut, så fick klimakteriet verkligen mig att känna mig gammal. Jag valde att börja äta hormonersättning vid 47 vilket har varit som magi, det har hjälpt både min hud och mitt hår.

Veena Nayyar menar dock att det viktigaste är att man mår bra på insidan.

– Det handlar inte bara om skönhetsprodukter, det handlar om mental hälsa. Jag ser till att må bra för att undvika eksem och finnar. Jag ska inte ljuga och säga att jag går på en sträng diet och dricker massor av vatten, för det gör jag inte. Men i min ålder har jag blivit mer medveten om vad jag stoppar i mig.

Läs mer:

Kändisarna berättar: Därför slutade vi med botox och ingrepp

Jennifer Lopez berättar öppet om botox – efter anklagelserna

Så håller sig Jane Fonda ung vid 82 års ålder

Se mer inspirerande innehåll från oss på Femina: