Artikeln innehåller reklamlänkar
Camilla Läckbergs bästa böcker

Camilla Läckberg är en av Sveriges mest lästa författare. 2003 debuterade hon med kriminalromanen Isprinsessan som blev startskottet för en populär kriminalserie om författaren Erica som är gift med polisen Patrik. Tillsammans bor de i Fjällbacka där deckarserien utspelar sig. Den senaste boken i serien heter Häxan och kom 2017, det var också nummer 10 i ordningen. Sedan dess har Camilla Läckberg även hunnit med att ge ut flertalet barnböcker och kokböcker. Kanske har ni läst om Super-Charlie för ert barn någon gång?

Andra boken i ny serie – Vingar av silver är här!

För cirka ett år sedan kom boken En bur av guld som handlar om den nya karaktären Faye vars värld rämnar när hennes make lämnar henne. Läsarna har längtat efter en uppföljning av denna dramatiska berättelse och nu är den här. I boken Vingar av silver får vi följa huvudkaraktären Faye när hon tvingas återvända till Stockholm från USA, när hennes tillvaro hotas igen. Och med hjälp av en grupp kvinnor kämpar hon för att rädda det som är hennes.

Camilla Läckberg

6 bra böcker av Camilla Läckberg

Här är några av våra favoriter, av den uppskattade författaren:

En bur av guld, 2019

På ytan verkar Faye ha allt. En perfekt make, vacker dotter och en lyxig lägenhet i Stockholm. Men mörka minnen från uppväxten jagar henne. Hon har dessutom gett upp allt för sin man och när han sedan sviker henne raseras hela Fayes värld. Nu står hon tomhänt, men bestämmer sig för att ge igen. Följ med Faye på hennes hämndfyllda resa.

Vingar av silver, 2020

Nu har äntligen uppföljaren till En bur av guld släppts. En berättelse om svek, upprättelse och systerskap. Vi får återigen följa Faye, som trodde allt var över. Men plötsligt hotas hennes tillvaro igen. Hon har byggt upp ett liv utomlands och hennes företag Revenge går riktigt bra. Men när företaget ska lanseras i USA hotas bolaget och hon tvingas återvända till Stockholm. En skönlitterär thriller som du har svårt att lägga ifrån dig. Här kan du knipa ett signerat exemplar av boken.

Isprinsessan, 2003

Isprinsessan är Camilla Läckbergs debutroman, som också blev startskottet för en omåttligt populär kriminalserie, med författaren Erica som huvudkaraktär. Handlingen utspelar sig i Fjällbacka, ett slutet samhälle där alla vet allt om varandra. Ur småstadsandans sämre sidor växer mord efter mord fram. Boken har även filmatiserats. Här kan du köpa den (länk till Tradedoubler.com)

Änglamakerskan, 2011

Ännu en spännande deckare om Fjällbacka och polisen i Tanumshede. I Änglamakerskan får vi följa Ebba som återvänder till ön där hela henne familj försvann under påsken 1974. Det blev aldrig klart om familjen utsattes för något brott eller hade försvunnit frivilligt och lämnat den då 1-åriga Ebba bakom sig. Nu vill Ebba starta upp ett Bed & Breakfast i familjens gamla hus men hinner knappt flytta in förrän hon blir utsatt för ett mordbrandsförsök. Här kan du köpa den (länk till Tradedoubler.com)

Häxan, 2018

I den tionde boken i Fjällbackaserien får vi återigen följa den nyfikna författaren Erica Falck och polisen Patrik Hedström när de tar sig an ett makabert mord. Det är fyraåriga Linnea som försvinner från en gård utanför Fjällbacka. När man till slut finner man henne ligger hon naken, invid samma skogstjärn där de, flera år tidigare hittat en annan, mördad flicka. Skräcken sprider sig i det lilla samhället. Kan fler flickor vara i fara? Här kan du köpa den (länk till Tradedoubler.com)

Mord och mandeldoft, 2013

En jubileumsbok som förutom kortromanen Mord och mandeldoft även innehåller tre noveller, Änkornas kafé, Drömmen om Elisabeth och En elegant död. Du kan också läsa om författarens liv och ta del av hennes bästa tips på hur man lyckas skriva deckare. Här kan du köpa den (länk till Tradedoubler.com)

Foto: TT

LÄS MER:

Deckare och thrillers som håller dig vaken om natten

8 gripande böcker av kvinnliga författare