Se också: 4 smarta vardagstips som alla kvinnor borde känna till
0:49

Efter reklamen: Se också: 4 smarta vardagstips som alla kvinnor borde känna till

(0:49)

Slå på ljud

Lätta mensvärk

Mensvärk är en del av vardagen för nästan alla menstruerande kvinnor, men det finns sätt att lätta på den molande värken. Testa att ta en blyertspenna med sudd i ena änden. Håll sudd-delen mot det översta vecket i ditt öra och massera i en minut, innan du byter till det andra örat.

Slipp rakfinnar

De allra flesta som rakar sig på kroppen har fått rakfinnar, antingen någon enstaka gång eller varje gång de rakar sig. Det går att minska uppkomsten av hudirritation kopplad till rakning på några olika sätt. Undvik att använda produkter med parfym i till att börja med. Sedan kan det vara bra att exfoliera det rakade området en eller två dagar efter rakning för att hjälpa till att få ut hårstubbet som kanske annars fastnar under huden och blir rakfinnar.

Du kan ha städat badrummet fel hela tiden

Undvik dyrare priser

Ibland pratas det om ”pink tax” – produkter marknadsförda mot kvinnor är ofta dyrare än likvärdiga produkter som riktas till män. Ett vanligt exempel är rakhyvlar och deodoranter. Testa därför att köpa produkterna som är gjorda för män – välj parfymfria om du vill – för att få samma resultat men till bättre pris.

Tvätta fett hår

Om du lätt får fett hår, testa att använda balsam före schampo. Det kan låta knasigt, men tekniken kan hjälpa de som har naturligt fett hår med att ta hand om håret och ge det näring utan att det tyngs ner.

Få upp envisa burkar

Vi har alla hamnat i situationen minst en gång – du ska försöka få upp locket på en glasburk och det är som om någon limmat fas locket. Håll locket under hett vatten i en minut och testa igen. Nu kommer du antagligen få upp locket!

Klippet visar – vi har använt rivjärnet fel hela tiden

Bli av med störiga deofläckar

Finns det något mer irriterande i klädväg än när du inser att din deodorant fläckat av sig på dina kläder? Ofta uppstår fläckarna som en blandning mellan tvättmedel, kroppens oljor och aluminiumsalterna i deodoranten. Detta kan du få bort om du blandar lite väteperoxid, tvättmedel och bakpulver. Applicera blandningen med en tandborste och skrubba varsamt på fläcken. Det här fungerar både på vita, svarta och färgglada kläder.

Källa: Brightside.

Fem favoriter från Femina – saker du gör i vardagen som du genast borde sluta med
1:15

Efter reklamen: Fem favoriter från Femina – saker du gör i vardagen som du genast borde sluta med

(1:15)

Slå på ljud