1:12

Efter reklamen: 5 smarta tips för att städa badrummet

(1:12)

Slå på ljud

Alla rum har sina egna utmaningar, men många är nog överens om att badrummet är både det jobbigaste och mest omständliga rummet att få ordentligt rent. Även om man försöker så är det svårt att bli av med kalkavlagringar, blött damm och i vissa fall även begynnande mögel.

Städexperten Jen har blivit en stor profil på sociala medier-appen Tiktok, och hon delar nu med sig av sina bästa tips som löser de vanliga städproblemen.

Att städa duschen har aldrig varit enklare – knepet som förvånar alla

Jens första tips är att dammsuga ordentligt i badrummet. De flesta dammsuger nog golvet som i alla andra rum, men Jen visar hur hon med ett mindre munstycke dammsuger på och omkring själva toaletten och andra mer svåråtkomliga områden i badrummet. Det munstycket använder hon bara på just toaletten, och rengör efter varje användning.

– Första problemet är damm. Det kan finnas varsomhelst i ditt badrum och göra det svårare att dammsuga. Det bästa du kan göra är att dammsuga först. Ja, det stämmer, du kommer behöva dammsuga din toalett, säger hon i klippet.

Enkla lösningarna på vanliga städproblemen

Hon kommer också med ett tips på hur man lättast blir av med och förebygger spridning av svartmögel, ett vanligt problem i just fuktiga badrum.

– Badrummet är en grogrund för svartmögel men det är så enkelt att bli av med genom att använda en spray mot mögel. Spruta på, lämna det i fem minuter och sen spolar du bort det.

Något många har som återkommande städutmaning i badrummet är att bli av med vattenfläckar på duschväggar, kakel och glas.

– För att bli av med vattenmärken och tvålskum, ta en sprayflaska och bland en matsked ättika med en matsked diskmedel. Spraya den över hela duschdörren, lämna det så i fem minuter och torka sedan bort det.

Videon har gillats över 16 600 gånger, skriver The Sun, och många är tacksamma över tipsen.

4:60

Efter reklamen: The Storytellers – Lyssna med Kakan

(4:60)

Slå på ljud