Trendar: InredningMat och dryckResor

7 smarta sätt att använda tvål – som du inte kände till

25 aug, 2022 
AvAino Oxblod
FotografTT, YOTUBE.
kvinna tvål säng
Visst, tvål är bra för att tvätta rent händerna och kroppen – men det är långt ifrån det enda som en vanlig hårdtvål kan användas till.
Här är sju smarta sätt att använda fast tvål på, som du kanske inte kände till!
Annons
5 vanliga myter om hygien som inte stämmerBrand logo
5 vanliga myter om hygien som inte stämmer

Mot insektsbett

Har du kliande och svidande insektsbett kan du faktiskt ta hjälp av en tvål. Fukta den och gnugga mot betten, så kommer kliandet lägga sig efter en stund.

I trädgården

Många som har trädgård och odlingar känner igen problem med insekter, möss och skadedjur. Du behöver faktiskt inte ta till farliga kemikalier för att bekämpa dem. Testa att ta en parfymerad två och dela den i bitar som du placerar ut i trädgården – det kan faktiskt skrämma bort skadedjuren.

Rastlösa ben

Restless legs eller myror i benen är något som 5-10 procent av den vuxna befolkningen drabbas av. För att slippa ligga vaken med stickningar i benen kan du testa att lägga en naturlig tvål med eteriska oljor mellan lakanen. Det låter möjligen underligt, men kan fungera!

Annons

Motverkar dålig lukt

Du kanske försöker med doftljus och doftpinnar – men dålig lukt i hemmet kan vara svår att bli av med. Om du vill bli av med doften i garderober, lådor eller resväskor, så testa att lägga i en tvål. behåll den dock i förpackningen så det inte kladdar ner dina saker.

Slipp imma

Alla glasögonbärare vet hur frustrerande det kan vara med glas som immar igen när det är varmt eller fuktigt. Testa att gnugga lite torr tvål på glasen och sedan torka av det med en ren och torr trasa. Nu bör imman hålla sig borta! Detsamma går att testa på badrumsspegeln hemma.

Strejkande lås

Dragkedjor som fastnat kan räddas med hjälp av en vanlig hårdtvål. Testa att gnid lite torr tvål mot låset innan du försöker få upp det igen, så kommer det gå smidigare.

Undvik skavsår

Att shoppa nya skor är alltid roligt – men att gå in skorna kan vara desto tristare. Skoskav kan var riktigt smärtsamt. Men visste du att tvål kan hjälpa till att motverka skavsår? Testa att gnid en hårdtvål mot delarna i skon där det skaver, så kommer skon bli lite mjukare.

Källa: Newsner.

Annons