7 saker en högkänslig person behöver för att må bra
1:34

Efter reklamen: 7 saker en högkänslig person behöver för att må bra

(1:34)

Slå på ljud

Du är känslig mot ljud och dofter

Om du blir stressad om någon i din närhet lyssnar på hög musik eller skriker i telefonen, är det ett tecken på att du kan vara känslig mot ljud. Det är även vanligt att ogilla starka dofter och bli triggad av starka intryck.

Sammanfattningsvis är du känslig för flera saker i vardagen och föredrar att hålla dig till sådant som gör dig bekväm.

Du har en stark intuition

Din magkänsla är stark och du litar alltid på den. Vissa kanske tycker att det gör dig impulsiv men för dig underlättar det till att ta bättre beslut. Oavsett om det gäller att välja rätt lägenhet eller byta trottoar om du känner dig orolig. Din intuition leder dig rätt.

Du behöver sinnesfrid

Att vara i stora folksamlingar blir lätt överväldigande med alla ljud och att du lätt tar in andra människors energier. Då drar du dig hellre tillbaks till en tystare platser där du kan få lugn och ro.

Det är viktigt att ge dig själv tid och utrymme att ladda om. Mest troligt är du en introvert person som uppskattar egentid. Se bara till att inte isolera dig för mycket.

Du kan läsa av människor

Eftersom du ofta lyssnar på din intuition kan du snabbt läsa av om någon är oärlig eller bedrar mot dig. Du kanske inte alltid vet vad som verkligen döljer sig bakom deras lögner men du märker när någon inte talar sanning. Ibland händer det att det dock att du går på en felsteg men det är helt normalt.

Du har svårt att sätta gränser

Som medmänniska vill du alltid finnas där och ge så mycket du kan till andra även när du är helt utmattat. Genom att sätta gränser är du rädd att någon kommer känna sig ignorerad eller bortvald.

Risken finns att du glömmer bort dig själv om du bara fokuserar på att ta hand om andra. Därför är det viktig att ta hand om sig och våg sätta gränser.

Du är bra på att ge råd

Många uppskattar att du är en bra lyssnare och kommer gärna till dig för att få råd. Du lyssnar utan att avbryta och dömer aldrig någon. Var noggrann med att se till att andras problem inte tynger ner dig för mycket mentalt.

Kroppsspråken som kan visa om någon ljuger

Du kan känna av rummet

När du kommer in i ett rum kan direkt känna av atmosfärer. För att må bra trivs du i tysta miljöer med växter och ljusa färger. Känner du en negativ känsla eller stress vill du helst fly från rummet.

Källa: Brightside

Mest läst