Trendar: InredningMat och dryckResor

Bästa göra slut-råden för just ditt stjärntecken

20 aug, 2020 
AvNina Nyström
Julia Roberts i Eat Pray Love och bild från Someone Great
Ditt stjärntecken säger ofta en hel del om hur du hanterar kriser och känslor – här är några träffsäkra råd som hjälper dig igenom en separation och ett brustet hjärta.
Annons

SSÄven om uppbrott kan vara väldigt olika, är det nästan alltid tufft. Den som stadigt stod vid din sida är plötsligt inte där längre, och du måste hitta tillbaka till vem du är när du är bara du. För de flesta innebär det också att bygga upp något helt nytt – nya vanor och kanske ett nytt hem.

Har du dessutom blivit ordentligt sårad kan det vara mycket du behöver bearbeta. Och alla gör vi det på lite olika sätt beroende på personlighet och tidigare erfarenheter.

Därför kan vi behöva lite olika tips och påminnelser för att komma vidare. Här är de bästa råden för hur du hanterar ett krossat hjärta och tar dig tillbaka efter ett tufft uppbrott – för just ditt stjärntecken.

Väduren: Ingen är vinnare eller förlorare i ett uppbrott

Du är en vinnarskalle, och det är lätt hänt att du ser även uppbrott som något du måste gå mest framgångsrik ur – eller åtminstone får du inte ge sken av ett nederlag. Men lägger du för mycket kraft på hur din partner tar sig vidare, är risken stor att det tar fokus från din egen läkningsprocess och din egen resa framåt. Välj att se läkningen som den stora vinsten, och det lättaste och snabbaste sättet för dig att nå dit är genom att bryta all kontakt med ditt ex, åtminstone tills du känner dig stark och färdigsörjd.

Annons

Oxen: Bryt dina rutiner

Oxen älskar rutiner, de känns mysiga och trygga. Och visst är det lätt att man håller ännu hårdare fast vid det som känns tryggt när resten av världen svajar. Men – det gör också det svårare för dig att gå vidare och bygga en ny, härlig version av dig själv. Hitta nya vanor och intressen i vardagen, som bara är dina. Det ger dig en ökad känsla av att du har kontroll över situationen och du minskar risken att tänka på ditt ex.

Tvillingarna: Fokusera på det positiva i ditt liv

Det är ovanligt att tvillingar går länge med ett brustet hjärta – framåtdriv är ditt signum. Men visst kan även du tappa kurs. Bästa sättet att få tillbaka din mojo är att helt enkelt kanalisera all din energi till vänskap, karriär, nöjen och andra positiva saker i livet. Om du byter fokus kommer resten av sig själv.

Kräftan: Motstå lusten att bli cynisk

Kräftan har det tufft med uppbrott och du lider ofta av separationsångest i allmänhet. Det tar ett tag innan kräftan släpper in någon innanför sitt hårda skal, framförallt om du blivit sårad förr. Men när du väl gör det, går du all in. Dina känslor är djupa, men det blir även såret vid ett uppbrott. Och visst gör det ont, men försök ändå att inte låta dig svepas med av bitterhet och cynism, det kommer bara sätta käppar i hjulet för din väg framåt. Alla förhållande var inte menade, och det är helt ok.

Annons

Lejonet: Peppas av människor som älskar dig

För det stolta lejonet kan ett uppbrott ta hårt på egot. Du är charmig och van vid att alla älskar dig, så att någon inte längre gör det kan vara svårt att svälja. Det bästa sättet att minska smärtan är att omge dig med människor som älskar och uppskattar dig. Och glöm inte att skämma bort dig själv lite extra tills du känner dig som ditt vanliga, fantastiska jag igen!

Tjejkompisar i Someone Great
Omge dig med peppande vänner och roliga saker.

Jungfrun: Släpp fram alla känslorna

När en relation tar slut, börjar jungfrun analysera. Istället för att bara sörja lägger du mycket kraft på att processa allt som hänt och försöker klura ut vad som gick fel. Det är ditt sätt att trycka undan smärtan, men tyvärr försvinner ju inte känslorna för det. De vänds snarare inåt av allt analyserande, och det kan resultera i att du börjar tvivla på dig själv. Och där vill man ju inte hamna i onödan. Så tvinga dig igenom även de jobbiga känslorna, du behöver bearbeta dem. Vi lovar – du kommer få med dig lärdomar från dem också.

Annons

Vågen: Hitta balansen igen

Det kan låta klyshigt, men för vågen är det viktigt med balans. Eftersom du dessutom styrs av Venus, kärlekens planet, kan du lätt få för dig att du behöver en partner för att få balans. Därför kan det kännas som att hela världen kantrar när ett förhållande tar slut. Det gör den inte. Ta istället chansen att hitta din egen inre balans och harmoni, som inte är beroende av andra. När du sedan träffar kärleken igen är du starkare och mer balanserad än någonsin.

Skorpionen: Fokusera på dig själv, inte på att hämnas på ditt ex

Skorpioner har ofta svårt att hantera uppbrott, framför allt om du blir lämnad och sviken. Du kan också vara väldigt possessiv och har lätt att omvandla smärtan till ilska. Och skorpionens stick är giftigt. Men lägger du för mycket kraft på att ge igen på ditt ex blir det mindre kvar till din egen väg tillbaka.

Skytten: Omfamna din inre optimist

Skyttens största svårighet i långa förhållanden är din styrka i ett uppbrott – att du har så lätt för att gå vidare mot nya saker. Du är en fri själ och drabbas sällan av ett krossat hjärta. Men det händer. Då är det viktigt att du släpper fram de jobbiga känslorna och tillåter dig att sörja. Men sen är det dags att plocka fram ditt riktiga jag igen – den eviga optimisten! För slutet på en sak betyder början på en annan! Nya äventyr väntar runt hörnet.

Bridget Jones
Tillåt dig själv att sörja i början.

Stenbocken: Kom ihåg att du inte är ensam

Stenbocken är väldigt självgående. Du är smart, driven och disciplinerad. Du är också så inriktad på att prestera att du ibland glömmer att du inte behöver ta dig an alla utmaningar själv. Och när det kommer till just ett krossat hjärta kan det verkligen vara läge att våga luta sig mot dina nära och kära. Det är ok att vara ledsen och oproduktiv ett tag medan du tar hand om dig själv. Du är snart på banan igen!

Annons

Vattumannen: Omfamna dina känslor

Det kan vara svårt för ett vattuman att ta in och hantera starka känslor, för du föredrar en mer filosofisk syn på livet. Du trycker gärna undan dina känslor, och det kan ju funka ett tag. Men egentligen trycker du bara på paus då, vilket gör det svårt för dig att gå vidare och växa. Därför behöver du gå utanför din comfortzone och möta och bearbeta även de tunga känslorna.

Fiskarna: Omge dig med positiv pepp

För en romantiker som fisken kan det vara riktigt jobbigt när drömmen om evig kärlek krossas. Du känner alla känslorna på en och samma gång. Och det är bra, men du måste också inse när det är dags att sluta älta och börja se framåt. Omge dig med roliga, positiva saker och människor som gör dig glad så blir det lättare. Läs peppande böcker, se roliga filmer och lyssna på glad musik.

Foto: Sony Pictures/Columbia/Netflix

Källa: Elite Daily

LÄS MER:

Annons