Artikeln innehåller reklamlänkar
Böcker för hemmaträning

Det kan vara mer eller mindre svårt att ta sig till gymmet, beroende på dagsformen – och omvärlden. Och när orken tryter är hemmaträning ett bra alternativ. Du slipper anpassa dig efter andra men kan fortsätta leva en hälsosam vardag. Vi tipsar om 8 riktigt bra böcker för hemmaträning.

8 bra böcker om träning hemma

1. Stark hela livet

Boken Stark hela livet

Regelbunden träning är den bästa medicinen för din kropp, det är forskarna överens om. Jessica Norrbom och Johan Sundberg fakta, studier och råd för att hjälpa dig leva ett längre och friskare liv med varaktig träning. Här kan du köpa den till bra pris i vår bokshop.

2. Styrketräning med kroppen som redskap

Styrketräning med kroppen som redskap

En bok av Ingo Froböse med över 100 övningar du enkelt kan utföra hemma, då kroppen är ditt enda redskap. Här kan du köpa den (länk till Adlibris)

3. Effektiv träning: 8 minuter om dagen, utan redskap

Effektiv träning hemma

Alla kan ge sig själv och sin kropp 8 minuters träning om dagen. I Torstein Tschirners bok får du hjälp att komma igång och träna enkelt hemma, utan redskap. Här kan du köpa den (länk till Adlibris)

4. Smartare löpning : 100 hacks för roligare rundor och bättre träning

Löpträning - så lyckas du

Det här är boken både för dig som är inbiten löpare och för dig som är nybörjare. Smartare löpning av Petra Månström är fylld av tips och trix som gör löpträningen roligare mer effektiv. Här kan du köpa den (länk till Adlibris)

5. Enklare fysiska övningar

Enklare fysiska övningar

Det är viktigt att jobba med skrattet också. Johan Wanloo är satirikern som ställt sig frågan om hur gör man för att rädda en slapp, frilanskrokig kropp från totalt förfall. Här kan du köpa den till bra pris i vår bokshop.

6. Träning för stillasittare

Träning för stillasittare

Sitter du mycket still just nu? Det kan vara väldigt påfrestande för kroppen. Pauser med jämna mellanrum och enkla övningar kan vara en räddare för din kropp, få tips i denna bok av Ekard Lind. Här kan du köpa den (länk till Adlibris).

7. Träning för latmaskar

Träning för latmaskar

Är du lat och hatar att träna? Simon Sköld vill hjälpa alla träningsfobiker att hitta någon träningsform de tycker är kul, med denna bok. Varje kapitel innehåller enkla övningar du kan göra samtidigt som du tittar på tv eller leker i trädgården med barnen. Här kan du köpa den. (länk till Adlibris)

8. Glad

Boken Glad

Det kan vara bra att även träna din mentala hälsa. I boken Glad samlar Fearn Cotton expertis kring hur man hittar nyckeln till ett lyckligare liv. En bok fylld av små övningar som hjälper dig få en enklare vardag. Här kan du köpa den till bra pris i vår bokshop.

Foto: TT

LÄS MER:

Böcker som får dig att må bra!

8 böcker skrivna av coola kvinnor du inte får missa