Åtta månader har passerat sedan skådespelarparet Brad Pitt och Angelina Jolie valde att bryta upp. Nu gör Brad Pitt sin första intervju efter skilsmässan – och han öppnar upp rejält. För GQ berättar han om den svåra tiden och att han och Angelina försöker hitta en lösning tillsammans som ska passa alla i familjen.

Dessutom talar Brad länge, och mycket transparent, om sin relation till alkohol och droger.

– Jag kan inte minnas en dag sedan jag gick ut college där jag inte druckit eller rökt en spliff, säger Brad till GQ.

Läs även: Brad Pitt och Angelina Jolie skiljer sig

Han fortsätter:

– Jag har sprungit från känslor. Jag är glad att jag är klar med det. Jag slutade med allt, förutom att dricka, när jag startade min familj. Men det här senaste året drack jag för mycket. Det blev ett problem. Jag är glad att det har gått ett halvår nu. Det är bitterljuvt men jag har känsel i fingertopparna igen.

Brad, som fortfarande äger en vingård tillsammans med sin exfru, berättar att han älskar att dricka vin – men att han tog det för långt.

– Jag blev tvungen att ta en paus. Ärligt talat kunde jag dricka en ryss under bordet med sin egen vodka. Jag var ett proffs, säger han.

 Så varför slutade han dricka? Brad Pitt svarar GQ.

– Jag vill inte leva på det sättet mer.

Som ett led i sin resa mot självförbättring har Brad också börjat gå i psykoterapi.

– Jag älskar det, jag älskar det. Jag avverkade två olika psykologer innan jag hittade rätt, berättar han.

Läs även: Maria Sveland: ”Bakom varje framgångsrik kvinna finns oftast en skilsmässa”

Nu vill Brad Pitt sätta familjen först, något han inte alltid varit så bra på att göra.

– Jag lät mig bli uppslukad av jobbet. Barn är så känsliga. De absorberar allt. De behöver någon som håller dem i handen och förklarar saker. De behöver någon som lyssnar på dem. När jag hamnar i det där hektiska jobbläget så hör jag inget. Jag vill bli bättre på det, säger han.

Ett inlägg delat av GQ (@gq)

Brad själv växte upp i en tuff miljö där pappa alltid visste bäst och där man aldrig visade sig svag eller gnällde över skador och sjukdomar. Detsamma gällde känslor – de var inget man pratade om, utan snarare något man tryckte undan och dövade med sprit och cigaretter.

– Jag är personligen hämmad när det gäller att inventera mina känslor. Jag är mycket bättre på att dölja dem, säger han och konstaterar:

– Jag la mycket tid på att undvika känslor och bygga murar runt dem. Nu har jag ingen tid kvar för sådant.

Skådespelaren jobbar numera hårt för att våga känna även sin djupaste ångest. Han erkänner att han upplevt mycket jobbigt de senaste månaderna, men anser att kärlek och förlust går hand i hand – och att den sanna glädjen kommer ur att ha överlevt smärta och sorg.

I dag är han fokuserad på att finna lyckan i de små sakerna: silhuetten av palmer utanför fönstret, sina barns leenden och sin nya hobby – att jobba med lera.

– Lyckan finns överallt, man måste bara hitta den, säger han.

Foto IBL

Artikeln publicerades ursprungligen på ELLE.se.

Läs även:

18 kvinnor berättar: ”Så gjorde vi med ringarna efter skilsmässan”

”Skilsmässan gjorde mig utfattig – så reste jag mig igen”

Så kan livet bli bättre efter skilsmässan