Trendar: InredningMat och dryckResor

Bråken som kan betyda att er relation är på väg att ta slut

20 jan, 2022 
AvEmma Castman
Alla par bråkar någon gång, men det finns konflikter som har större tendens att leda till uppbrott än andra, det menar i alla fall parterapeuten Gary Brown. Här är tre exempel!
Annons

Det spelar ingen roll hur kära och lyckliga vi än är – det är oundvikligt att emellanåt bråka med sin partner. Och faktum är att nyckeln till en stabil och sund relation inte handlar om att inte bråka, utan att lyckas identifiera konflikterna och ställa saker och ting till rätta innan det gått för långt.

TV: 3 bråk som kan betyda att er relation är på väg att ta slutBrand logo
TV: 3 bråk som kan betyda att er relation är på väg att ta slut

Enligt parterapeuten Gary Brown finns det specifika typer av bråk som ofta ligger till grund för att par gör slut. Spana in exempel nedan, och se om du känner igen dig…

Ps! Att då och då bråka om sådant som nämns i exemplen betyder så klart inte att du och din partner bör göra slut. Alla prioriterar olika i relationer, och det finns aldrig ett rätt och ett fel.

Konflikterna som ofta leder till uppbrott

Bråken om det beständiga ljugandet

Talar du eller din partner mer osanning än sanning har ni definitivt ett problem. Genom att konstant ljuga skadas tilliten i relationen och ju längre tiden går desto svårare blir det att komma på banan igen och rädda relationen.

Annons

Försök att gå till botten med varför lögnerna kommer. Ljuger ni för att inte göra varandra ledsna, eller finns det kanske en rädsla för att bli dömd? Kom ihåg att relationer som bygger på sanning, förtroende och tillit bidrar till ett tryggare och enklare kärleksliv.

Bråken om den konstanta känslan av otacksamhet

Att känna sig behövd och uppskattad är viktigt för alla. Har du och din partner återkommande bråk som handlar om det faktum att ni inte känner er sedda eller att era handlingar inte spelar någon roll har ni troligtvis ett stort problem att ta tag i. En ihållande känsla av otacksamhet leder nämligen ofta långsiktigt missnöje.

Ett första steg till att lösa problemet är att sätta sig ner och prata om det man upplever som bekymmersamt. Kom ihåg att göra det i lugn och ro, inte mitt under ett bråk, och håll samtalet rationellt. Målet ska alltid vara att förstå, inte att vinna eller bevisa en poäng.

Annons

Bråken om det obefintliga sexlivet

Ofta är den ena partnerns sexlust högre eller lägre än den andras, och det är helt okej. Problemet är när ni konstant har bråk som kretsar kring det faktum att ert sexliv mer eller mindre är obefintligt – i stället för att göra något åt det.

Kommunikation är nyckeln till framgång, och med bittra pikar kommer man ingenstans! Prata med varandra och var öppna med vad ni känner och vad ni behöver, då går det nästan alltid att hitta en balans som fungerar för båda.

Artikelinspiration: Elite Daily

Foto: TT

Se också: 5 orsaker till att par ofta ser ut som syskonBrand logo
Se också: 5 orsaker till att par ofta ser ut som syskon
Annons