Jag älskar att ge bort upplevelser. Och är lika förtjust i att få det i present. En upplevelse är present som lever otroligt länge. Först som paket, sen har man något att se fram emot och längta efter. Så kommer själva höjdpunkten och efter det ett minne att leva på länge. Det bästa jag har fått i denna kategori var biljetter till Pink för länge sedan, 2013 närmare bestämt. Det minnet lever jag på än.

Men det finns fler långlivade klappar som jag både gärna skulle vilja ha och ge bort.

En sko att gå i länge

Denna skulle jag vilja ge till alla kvinnor! Varifrån kommer det vansinniga begreppet: vill du bliva fin får du lida pin.

Med denna sko begraver vi det uttrycket. Stinaa J gör skor som är både sköna och snygga. Med hightech material och Memory foam kan vi nu dansa hela natten. En skön sko den lever verkligen länge.

Denise pumps, 9 cm klack, från Stinaa J.

En legend på scen

Förra julen fick min man biljetter till Elton Johns Ferewell Yellow Brick Road Tour. Elton måste vara ute på väldens längsta avskedsturné. Vi såg honom i New York i mars 2019. I höst närmare bestämt i september är i Europa och Skandinavien. Jag kan varmt rekommendera denna show! Ett minne för livet. Varför inte se Elton i Berlin till hösten?

Biljetter från cirka 100 euro, läs mer och köp här!

Lockat hår

Foto: Shutterstock

Snabbt snyggare

Att få en välgörande behandling är bland det bästa man kan få – och ge. H&M har ett relativt nytt samarbete med Dashl, som har öppnat små skönhetssalonger i utvalda H&M butiker i Stockholm, Göteborg och Malmö. Här kan du få håret och naglarna fixade – eller en rejäl askungeomvandling.

Kudde med brodyr från Svenskt Tenn

En blivande klassiker

Liselotte Watkins har gjort ett samarbete med Svenskt Tenn. Vissa produkter finns fortfarande att köpa, det är begränsad upplaga så skynda fynda.

Min absoluta favorit är kudden Seniora i gult med broderi, läs mer och köp den här. 

10 klappar i en

Vem vore väl jag om jag inte ger bort en prenumeration på Femina till alla mina kloka, roliga och alldeles fantastiska väninnor!

10 utgåvor, fullmatade med glädje, värme och inspiration.

Julklappspris just nu

10 nummer för 299 kronor och då får du en julduk, läs mer och signa upp dig här. 

Klappar som kluckar

Man kan tycka att ge bort en flaska vin inte är en gåva med lång livslängd… men säg inte det. Ge en fin flaska som blir bättre med åren. Jag brukar skriva hänga på lite fakta och kuriosa om flaskan, det gör presenten lite personligare. Om just denna skulle jag skriva:

Från ett av de äldsta och finaste vinhusen i Piemonte kommer denna flaska med det spännande namnet.

Historien bakom namnet är en protest från vinmakaren som själv tyckte att han gjort den bästa Barolon i sitt liv – men den blev inte godkänd att kategoriseras som en Barolo av italienska vinmyndigeterna då de inte tyckte den var typisk nog.

Jag lyssnar hellre på vinmakaren i detta läge. För detta är en flaska ren glädje. God att dricka idag men ännu godare om du kan hålla dig några år!

No Name, 2015, Nr 73661

Pris: 289 kronor på Systembolaget.

Läs även: 
Smycken, spalyx och vegorecept – julkappstips för livsnjutaren

Halsband, vaser och ullset — julklappar som håller länge

Kappa, läppstift och världens bästa bok – här är Magdas önskelista