Det som är svårast att få ordning på i klädkammaren är oftast inte tröjor, byxor eller skjortor – utan mindre saker som inte riktigt har en självklar plats, till exempel bh:ar, scarfar eller smycken. Grejerna ligger mer ofta än sällan slängda i en korg eller är intryckta i en byrålåda – och när man väl vill använda något i röran är det i princip omöjligt att lokalisera var sakerna är.

Men inte längre. Det finns nämligen ett superknep som både är enkelt, effektivt – och billigt. I stället för att lägga dyra pengar på specialdesignade lådor till garderoben räcker det nämligen med att köpa ett extra paket duschdraperiringar.

duschdraperiringar från H&M

Stilrena duschdraperiringar från H&M Home, läs mer och köp här (reklamlänk från Apprl).

Organisera i garderoben med hjälp av ringar till duschdraperiet

Du behöver:
Ett paket duschdraperiringar

Gör så här:
Välj ut ett område i garderoben där du kan haka fast dina duschdraperiringar och förvara dina prylar. Det kan antingen vara på en galge, en krok, en stång eller någon annanstans i garderoben där det går att fästa en ring. Viktigast är att området är synligt så att du kan se dina kläder och accessoarer – annars försvinner hela poängen med att planera och arrangera.

Nästa steg är att fästa ringarna på det utvalda området och därefter avsluta med att hänga upp dina grejer på draperiringarna. Det går att hänga upp allt från kepsar och halsdukar till byxor, skärp och smycken. Låt fantasin flöda och hitta det som passar dig och din garderob bäst. En fördel med det här enkla husmorsknep är att ringarna alltid går att flytta på.

503 Service Unavailable

Foto: TT/Shutterstock

Artikelinspiration: Appartmenttherapy

Läs också:

De anammar trenden och omvandlar plast i havet till hållbart mode

Så organiserar du dina köksskåp på bästa sätt – 8 smarta och effektiva tips

Därför är det faktiskt alltid bäst att duscha på kvällen

Utvald läsning

Femina