Trendar: InredningMat och dryckResor

Därför ska du alltid ha en ring till duschdraperiet i garderoben

12 feb, 2019 
AvEmma Castman
FotografPexels
Duschdraperiringar är främst till för att hänga upp draperiet i badrummet. Men förutom det går de små hängena faktiskt att nyttja till mer. Bland annat till att organisera i garderoben.
Annons
Fem favoriter från Femina – tvätt- och städspecialBrand logo
Fem favoriter från Femina – tvätt- och städspecial

Det som är svårast att få ordning på i klädkammaren är oftast inte tröjor, byxor eller skjortor – utan mindre saker som inte riktigt har en självklar plats, till exempel bh:ar, scarfar eller smycken. Grejerna ligger mer ofta än sällan slängda i en korg eller är intryckta i en byrålåda – och när man väl vill använda något i röran är det i princip omöjligt att lokalisera var sakerna är.

Men inte längre. Det finns nämligen ett superknep som både är enkelt, effektivt – och billigt. I stället för att lägga dyra pengar på specialdesignade lådor till garderoben räcker det nämligen med att köpa ett extra paket duschdraperiringar.

Organisera i garderoben med hjälp av ringar till duschdraperiet

duschdraperiringar från H&M
Duschdraperiringar.

Du behöver:
Ett paket duschdraperiringar

Gör så här:
Välj ut ett område i garderoben där du kan haka fast dina duschdraperiringar och förvara dina prylar. Det kan antingen vara på en galge, en krok, en stång eller någon annanstans i garderoben där det går att fästa en ring. Viktigast är att området är synligt så att du kan se dina kläder och accessoarer – annars försvinner hela poängen med att planera och arrangera.

Nästa steg är att fästa ringarna på det utvalda området och därefter avsluta med att hänga upp dina grejer på draperiringarna. Det går att hänga upp allt från kepsar och halsdukar till byxor, skärp och smycken. Låt fantasin flöda och hitta det som passar dig och din garderob bäst. En fördel med det här enkla husmorsknep är att ringarna alltid går att flytta på.

Foto: TT/Shutterstock

Artikelinspiration: Appartmenttherapy

Annons