Trendar: InredningMat och dryckResor

Iphoneknepet du inte kände till – smarta funktionen

09 jun, 2022 
AvAino Oxblod
FotografPEXELS
Alla som använder en Iphone dagligen känner igen problemet med att lyckas sätta markören när man vill i en text.
Det behöver inte vara så pilligt som många tror – det finns nämligen en funktion som är gjord för att förenkla det hela.
Här är det smarta Iphone-tipset som folk inte känner till, men som kommer göra livet så mycket lättare!
Annons
VIDEO: Fem favoriter från Femina – Iphone-specialBrand logo
VIDEO: Fem favoriter från Femina – Iphone-special

Om du använder dig av en Iphone i vardagen känner du garanterat igen dig i det här: Du har skrivit ett meddelande och inser att det blivit något fel mitt i texten, men när du ska sätta textmarkören på rätt ställe så hamnar den någon helt annanstans, och det krävs flera försök för att få den dit du vill.

Men så behöver du inte ha det längre – det finns nämligen ett enkelt knep som tar bort sådana problem på telefonen. Trots att det är en så utbredd utmaning är det få som känner till hur mycket enklare det kan bli att använda mobilen med hjälp av mellanslag.

Annons

I en video som blivit viral visas det enkla tipset upp, och det är minst sagt många som erkänner att de aldrig hört talas om knepet förut, men som säger att de nu ska börja använda det dagligen.

Så här använder du mellanslag på ett smart sätt

Vad går tipset ut på då? Jo, så här: När du vill flytta markören i texten på ett lättare sätt så håller du in mellanslag på tangentbordet. Då kommer hela tangentbordet förvandlas till en större ”musplatta”, och du kommer lättare kunna styra vart du vill sätta markören i texten. Det här går att använda i alla appar där du får fram tangentbordet – exempelvis i Meddelanden, Anteckningar och dina sociala medier-appar där du skriver text.

Funktionen är inte ny, men då det är få som har känt till den tidigare så har den nu fått stor spridning.

Testa själv och se hur mycket enklare ditt mobilliv blir nu!

Annons
SE OCKSÅ: Fem ovärderliga Iphone-funktioner alla föräldrar borde kännaBrand logo
SE OCKSÅ: Fem ovärderliga Iphone-funktioner alla föräldrar borde känna
Annons