Trendar: InredningMat och dryckResor

Du har laddat mobilen fel – så går det snabbare

16 nov, 2022 
AvAino Oxblod
Fotografpexels
Det är minst sagt irriterande när man har lagt mobilen på laddning, och den är långt ifrån fulladdad när man måste ta den igen.
Men det finns faktiskt ett sätt att få mobilbatteriet att bli fullt snabbare – du kan helt enkelt ha laddat mobilen på fel sätt.
Annons
Allt du vill veta om blue light – så skyddar du digBrand logo
Allt du vill veta om blue light – så skyddar du dig

Det är få personer som i dag inte är mer eller mindre beroende av sin smarta telefon. Vi använder telefonen till att ringa och sms:a, men också mejla, kolla sociala medier och leta upp information på nätet – och vi gör det många tiotals gånger om dagen. Det är inte konstigt att mobilen laddar ur snabbare än vi vill ibland, speciellt när den har några år på nacken och inte är helt ny längre.

Men ofta skulle man önska att det gick snabbare att ladda mobilen. Många känner nog igen sig i att de lägger mobilen på laddning, men när de kommer för att hämta mobilen igen har den bara ökat några procent i batteri.

Annons

Så lyckas du ladda snabbare

Det finns dock saker du kan göra för att få laddningen att gå snabbare. Om du inte tycker att mobilen laddar tillräckligt snabbt så beror det allt som oftast på vilken typ av laddare du har. De äldre laddarna som består av en adapter och en vanligt USB-kabel laddar nämligen mycket långsammare än de laddare som har USB-C, en nyare variant av uttag. Om du har en USB-C-laddare kan du ladda alla upp alla Iphones med 50 procent på 30 minuter, skriver The Sun.

Om du köper en ny Iphone får du med en kabel som är USB-C, och därför går att använda i den typen av uttag på datorer och vissa laddare. Den sladden kommer då ladda mobilen snabbare än om du använder en äldre variant.

Det finns också vissa trådlösa laddare för mobiler, som går ut på att man lägger dem på en liten platta i stället. De laddar dock inte heller upp telefonerna lika snabbt.

Så här ser du skillnad på USB och USB-C

Så här ser en vanlig USB-kabel ut, den känner du säkert igen!

Annons

En USB-C-kabel har en ände som är mindre och nättare:

Annons