Trendar: InredningMat och dryckResor

Du har skalat vitlök onödigt krångligt hela tiden – enkla knepet

12 apr, 2022 
AvAino Oxblod
FotografTiktok, Pexels.
Vi vet alla hur bökigt det kan vara att skala vitlök när det är dags att laga mat.
Nu sprids ett smidigt knep av en kock, som förenklar användandet av vitlök på ett imponerande sätt.
”Mitt liv är förändrat”, konstaterar en person.
Annons
Japanska såsen teriyaki - mästerkocken Christin Kashou ger sitt receptBrand logo
Japanska såsen teriyaki - mästerkocken Christin Kashou ger sitt recept

Att vitlök är gott i mat håller nog de allra flesta med om – men att skala den starka löken kan vara desto jobbigare. De är lätt hänt att lökens tunna skal fastnar och faller av i små bitar, vilket gör det hela både pilligt och onödigt tidsödande.

Men det finns faktiskt ett simpelt knep som gör vitlöksskalandet otroligt mycket snabbare och din matlagning enklare. Kokboken Cravings by Chrissy Teigen har en egen sida på sociala medier-appen Tiktok, och det är de som har lagt upp ett klipp med tipset – som nu sprids som en löpeld. Klippet har setts över en halv miljon gånger, och plockats upp av bland annat The Sun.

I klippet är det en kock som visar hur du går tillväga för att skala vitlök under en minut. Lägg en hel vitkök, oskalad och otrimmad, i en skål och täck halvvägs med vatten. Mikra det i 30 sekunder, innan du häller bort vattnet och torkar löken med en handduk eller lite papper.

Reaktionerna på smarta vitlöksknepet

Ta sedan en kockkniv och skär av hela roten, innan du försiktigt klämmer ut alla vitlöksklyftorna i en skål. Nu har du klyftor redo att användas, utan störigt skal eller andra problem.

Bland kommentarerna är det många som är chockade.

”Vänta... VA? Jag har slösat SÅ mycket tid”, skriver en person.

@cravingsbychrissyteigen

Peel a whole head of garlic in under a minute 🧄✨ Put a whole garlic bulb (unpeeled and untrimmed) in a bowl and cover halfway with water. Microwave for 30 seconds.✨ Remove from the water and pat dry.✨ Using a utility or chef’s knife, slice off the root end of the garlic.✨ Gently squeeze out the cloves of garlic. Some may need a little coaxing, but the skins should pop off without the sticky, garlic paper mess!

♬ Ultimate life hacks - The Life Bath

”Hmm, det här ser mycket bättre ut än tricket där man ska skaka den i 10 minuter”, skriver en annan.

”Mitt liv är förändrat”, tycker en tredje.

Skaffa vårt nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad om det senaste inom resor och äventyr. Vi skickar dig tips och råd om hur du får den perfekta resan!

Annons