Trendar: InredningMat och dryckResor

Hushållsföremålens smarta funktioner du kanske missat

17 mar, 2022 
AvAino Oxblod
FotografPexelS, TT.
Föremålen vi använder ofta reflekterar vi inte så mycket över – de fyller sin funktion och så är det inget mer med det.
Men många av sakerna vi tar för givet har dolda funktioner som många inte känner till, men som kan göra livet lite lättare.
Här är smarta bonusändamålen hos prylarna i din vardag!
Annons
TV: Fem ovärderliga Iphone-funktioner alla föräldrar borde kännaBrand logo
TV: Fem ovärderliga Iphone-funktioner alla föräldrar borde känna

Mjölkförpackningar

Mjölkförpackningar med plastpip och plattare topp kan ibland vara klumpiga att hälla ur och göra att man spiller drycken när den ska ner i kaffet eller flingskålen. Men det kan faktiskt bero på att man häller från fel håll – försök hälla mjölken med förpackningen vinklad åt andra hållet så kommer det fungera bättre.

Den här typen av förpackningar bör användas så att pipen har längre till glaset.

Trähängare

Att hänga upp kläder på klädhängare gör de allra flesta av oss, men vad är de gjorda av? Många kanske tycker det är snyggt med galgar i metall eller plast, men galgarna i trä fyller en annan funktion. De som är gjorda i trä, och specifikt cederträ, håller mal borta från dina kläder.

Annons
Hängare i cederträ fyller två funktioner.

Kartong för aluminiumfolie

Vi har alla dessa avlånga förpackningar med rullar av aluminiumfolie och plastfolie i någon kökslåda – men visste du att förpackningarna är smartare designade än vad många förstått? På kortsidorna av förpackningen finns det små perforerade flärpar att trycka in. Det gör att folien inte åker runt eller ramlar ur sin förpackning, så att det lätt går att rulla ut så mycket folie som behövs för att riva av.

Hårnålar

Hårnålar har alla som har långt hår haft i sitt hår nån gång – men majoriteten av oss har burit dem på fel sätt. De klassiska hårnålarna med en platt sida och en räfflad sida brukar ofta felaktigt placeras med den platta sidan neråt hårbotten och den räfflade uppåt. Hårnålarna fäster mycket bättre med den strukturerade sidan nedåtvänd.

Annons
En klassisk hårnål.

Ketchupbehållare

Tycker du om ketchup till dina pommes frites? Då är detta en bra funktion att känna till. Snabbmatskedjornas små ketchupbehållare i papper går att veckla ut så att det får plats mycket mer ketchup i dem än vad man först kan tro. Det gör det också lättare att doppa mat i ketchupen.

Klubbor

Om du äter en klubba med plastpinne så märker du att det finns ett litet hål i ena änden av pinnen, den delen som har varit omsluten av klubben. Det må fungera som en visselpipa, men det är inte den huvudsakliga funktionen. Poängen med hålet är faktiskt en rent av livräddande sådan! När den flytande godismassan hälls på pinnarna för att stelna till klubba så fyller den i hålet och gör att godiset krokar fast i pinnen. På så sätt kan inte klubban lossna från pinnen och råka fastna i halsen på en godisätare.

Annons
Det hade kunnat vara farligare att äta klubbor utan hålet.

Källa: Brain-sharper.

Skaffa vårt nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad om det senaste inom resor och äventyr. Vi skickar dig tips och råd om hur du får den perfekta resan!

Se också: 5 misstag vi alla gör i provrummet - och vad du ska göra iställetBrand logo
Se också: 5 misstag vi alla gör i provrummet - och vad du ska göra istället
Annons