Trendar: InredningMat och dryckResor

Du har tvättat dina linnekläder fel hela tiden – så gör du rätt

09 jul, 2024 
AvJohanna Lejon
Fotograftt
Vet du hur du gör för att på bästa sätt tvätta dina linnekläder? Inte? Läs då vidare. Femina guidar dig rätt!
Annons
Fem favoriter från Femina – tvätt- och städspecialBrand logo
Fem favoriter från Femina – tvätt- och städspecial

Äntligen är sommarvärmen här! Och vad passar då bättre än att sätta på sig ett par riktigt sköna linnebyxor. Eller varför inte en skjorta också. Eller en sval klänning i linne. Linne är onekligen sommarens material – det är trendigt, snyggt, elegant och dessutom passar det bra när temperaturen kryper uppåt. Men, efter att man burit linneplaggen då, när det är dags för tvätt – hur gör man då?

Det kan vara en smula svårt att tvätta linneplagg. Men lugn, en man har, via nätet, delat med sig av ett hack som knäcker koden då det kommer till tvätt av dina favoriter i linne.

Annons

Så tvättar du dina linneplagg – bästa temperaturen

Lance Millet arbetar som produktvårdsexpert på ett klädmärke. Till tidningen The Suns webbupplaga säger han att temperaturen är A och O då du tvättar dina linneplagg.

– Du bör aldrig tvätta dina linneplagg på mer än 30 grader, slår han fast.

– Högre temperaturer krymper plaggen.

Du bör använda ett skonsamt program.

– Handtvätt fungerar också, konstaterar han.

Lance berättar också att det inte behövs höga temperaturer för att få linneplaggen rena och fräscha.

Annons

– Många människor inser inte att linne är resistent mot bakterier eftersom det inte håller fukt. Detta betyder att det inte fångar upp illaluktande dofter och därför inte behöver tvättas i höga temperatur för att bli ordentligt rengjorda.

Och då det kommer till strykning då? Linnekläder bör alltid strykas ut och in och på medelhög värme för att undvika skada på plaggen.

När man tvättar bör man också tänka på att använda ett tvättmedel utan blekmedel. Detta för att plaggen inte ska missfärgas.

Källa: The Sun

Annons