Trendar: InredningMat och dryckResor

Kvinnans geniala tips för linnekläderna: ”Om din mamma inte lärde dig...”

02 jul, 2024 
AvJohanna Lejon
Fotograftt
Sommarens härligaste plagg är av linne. Men hur får man dem släta? Kolla in kvinnans geniala knep.
Annons
Så torkar du tvätten snabbt - se de supersmarta knepenBrand logo
Så torkar du tvätten snabbt - se de supersmarta knepen

Sommaren är här! Och sommarkläderna med den. Årets stora trend, som garanterat håller dig sval i värmen? Linnekläder. Linneplagg är både sköna, snygga och svala. De ger en elegant look – på nolltid. Men, ja det finns ett sådant... De skrynklar lätt. Därför är det många som drar sig för att packa med linnekläderna på semestern. Eller faktiskt att ta på sig dem överhuvudtaget. Men lugn... det finns en enkel lösning på detta problem.

På sociala medier delar en kvinna med sig av ett riktigt smart knep som får dina skrynkliga linnekläder släta på nolltid

Annons

– Jag slösar inte tid på att stryka mina linnekläder – mitt hack gör att skrynklorna försvinner på några sekunder, konstaterar hon.

Kvinnan tillägger att metoden lämpar sig särskilt bra då man är på resande fot.

Så får du dina linnekläder släta igen – snabbt och enkelt

TikTok-användaren Rach laddade nyligen upp en video på plattformen där hon visade upp en underbar rosa linneskjorta som hon bar tillsammans med ett par shorts. På sitt @hey.im.rach-konto skrev hon:

– Om din mamma inte lärde dig... Du kan spreja linnekläder lätt med vatten för att få bort rynkorna.

Rach förklarade att hon använder en sprejflaska med ”bara vatten” även om hon tillade att hon ibland också lägger till ”eteriska oljor för att få det att lukta gott, men du behöver inte göra det.”

I klippet syns Rach spreja sin topp. Efter det faller vecken ut och blir släta. Det hela är fascinerande. Toppen ser så gott som nystruken ut.

Annons

Rach tillade:

– Ja. Jag ligger väldigt efter med tvätten. Det är därför jag älskar linnekläder! Jag kan dra ut dem ur den enorma högen med tvätt, spreja ner dem och därefter ha en hel look redo på nolltid.

Linnetricket kan också vara perfekt om du är på semester och inte har tillgång till strykjärn.

I skrivande stund har inlägget 33 000 likes. Hennes följare och tittare tycks imponerade av det enkla hacket.

En person skrev:

– Du räddade precis min sommar i Europa.

Och det finns fler sätt att få bort skrynkor. På lakan, exempelvis. En kvinna vittnade om ett smart knep som går ut på att spreja tyget med sköljmedel och vatten. Hur hon blandade mirakellösningen? En kapsyl sköljmedel till tre kapsyler vatten. Därefter sträckte hon ut lakanen över sängen, spritsade dem med blandningen och lät dem därefter torka. Resultatet talade för sig själv: skrynklorna var borta! Vill du inte använda sköljmedel? Blanda då vit vinäger och eteriska oljor istället.

Källa: The Sun

Annons