1:40

Efter reklamen: 5 saker typiska för 00-talet

(1:40)

Öppna en ny flik

Om du vill ah uppe flera flikar samtidigt i din webbläsare när du jobbar på datorn, så behöver du inte ta musen och klicka upp en ny flik. Det räcker med ett enkelt kortkommando – tryck Ctrl-tangenten och bokstaven T samtidigt för att få en ny flik. Använder du Mac är det kringla eller Command-tangenten som gäller – Ctrl och Command sitter på samma ställe på tangentborden.

Sakerna i vardagen vi inte använder som vi borde

Ladda ner en bild enkelt

De allra flesta personer högerklickar på en bild och trycker spara när de vill ladda ner den från Google, men det finns enklare sätt. Om du använder en PC kan du hålla in Alt-tangenten och klicka vanligt på bilden, så laddas bilden ner automatiskt.

Hjälpen finns på Google

Dyker det upp ett oväntat problem på din dator, som du inte vet hur du ska lösa? Innan du kallar in en släkting eller ringer IT-support kan du testa att googla efter en lösning på problemet. Skriv helt enkelt in en kort beskrivning av vad som blivit fel i sökmotorns fönster – några ord räcker. Allt som oftast finns det pedagogiska guider som visar hur du ska göra för att lösa det som blivit fel.

Stäng ner webbläsaren med ett tryck

Dags att stänga ner för dagen? Det löser du med ett snabbt kortkommando. Tryck Ctrl-tangenten och bokstaven Q samtidigt – Q som i quit – så stängs din webbläsare ner. Dags att sluta jobba!

Oväntade vanor som ökar chansen att bli superrik

Så gör du texten kursiv eller fetad

Om du skriver en text där du behöver att texten är kursiverad eller fetad på olika ställen, så behöver du inte klicka i det här i ordbehandlingsprogrammet varje gång. ryck istället Ctrl (eller Command om du har Mac) och bokstaven I om du vill ha kursiv text, och B om du vill att den ska vara fetad. I och B står för italic och bold.

5:14

Efter reklamen: The Storytellers – Lyssna med Markiz

(5:14)

Mer läsning

Femina