Trendar: InredningMat och dryckResor

Enkla knepet gör dig kvitt isen på bilrutan

05 feb, 2021 
AvJohanna Svan
FotografTT
Vintern är på väg vilket betyder att många av oss måste skrapa bilrutorna på morgonen. Men med det här knepet slipper du stelfrusna fingrar och sparar massor av tid!
Annons
(FEMINA) Så skyddar du ditt hår i kylan - 5 vårdande tipsBrand logo
(FEMINA) Så skyddar du ditt hår i kylan - 5 vårdande tips

Få saker sänker humöret som att börja dagen med att skrapa bilrutorna. Det bästa sättet att helt slippa isbildningen är förstås att ha bilen parkerad i ett uppvärmt garage, men långtifrån alla har den möjligheten utan får snällt ge sig i kast med isen som naglat sig fast i ett stadigt grepp över natten. Och inte nog med att det är kallt om händerna; isen kan vara riktigt knepig att bli av med och med lite otur har du nedsatt körsikt innan bilen har blivit riktigt varm.

Lösningen är dock förvånansvärt enkel – speciellt på den där envisa isen som sitter så hårt att det knappt går att få bort den!

Slipp isen på bilrutan med egen blandning

Utsida av rutor – Gör så här

Blanda två tredjedelar alkohol (teknisk sprit) med en tredjedel vatten i en helt vanlig sprejflaska och förvara i bilen. Istället för att ta fram skrapan sprejar du helt enkelt blandningen över den igenfrostade rutans utsida och kan lugnt luta dig tillbaka och se på när isen smälter på ett kick. I filmen lite längre ner på sidan kan du se hur snabbt isen försvinner!

Annons

Insida av rutor – Gör så här

På rutornas insida bildas ofta imma som kan skymma sikten minst lika mycket som isen på utsidan. Många av oss gör misstaget att torka av insidan med handen men det gör att problemet förvärras på sikt eftersom händerna lämnar ett litet fettlager som gör att vatten och fukt fäster ännu bättre på rutan. Använd därför hellre en ren trasa för att torka bort imman.

Vill du få en regelbunden dos av inspiration?

Vi ser till att du alltid har full koll på de senaste modetrenderna och skönhetstipsen samt kulturvärlden. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten.

Annons