5 vanliga myter om hygien som inte stämmer
1:03

Efter reklamen: 5 vanliga myter om hygien som inte stämmer

(1:03)

Slå på ljud

Vi vill väl alla leva ett så fräscht och härligt liv som möjligt – och med några få tips och tricks kan du förhöja vardagen ordentligt. En bra grej med sociala medier är att många är generösa med att dela med sig av sina knep, och det är lätt att hitta saker som kan appliceras på ens eget liv också.

Speciellt efter pandemin är vi många som har börjat bry oss lite extra om hygien och renlighet – och det finns en del saker du lätt kan justera i vardagen för att livet ska bli snäppet fräschare.

Här är några smarta tips och bra information för hur du gör ditt liv lite fräschare!

Offentlig toalett

Ibland måste man besöka en offentlig toalett, även om de flesta av oss helst låter bli. För att hålla besöket så hygieniskt som möjligt bör du alltid använda insidan av toalettpappret. Delen som hänger öppet ut mot rummet bör du vika eller ta bort.

Smarta funktionen i Swish som du antagligen missat

I brist på deo

Åh nej, har du glömt din deodorant, och känner hur svettlukten kommer krypande? Det kan hända oss alla. Om du har tillgång till handsprit kan du använda det i stället – det innehåller ämnen som dödar bakterierna som får det att lukta från armhålorna.

Dela inte detta!

De flesta förstår att det inte är hygieniskt att dela tandborste. Men det är inte det enda som går bort – undvik att dela med dig av din hårborste, läppstift och rakhyvel. Även vattenflaskan bör du hålla för dig själv.

Du kan ha städat badrummet fel hela tiden

Tandborstfällan

Många har sin tandborste stående helt öppet på handfatet i badrummet. Men då det flödar en del bakterier i luften omkring toaletten bör du hellre låta tandborsten stå i badrumsskåpet.

Bonusknep med hårtofsen

Om du har en spiralformad hårtofs i plast är detta ett perfekt hjälpmedel för att hindra dina halsband från att trassla ihop sig vid resa. Linda halsbanden kring tofsen och slipp ägna första semesterdagen åt att trassla upp dina smycken.

Mest läst