Trendar: InredningMat och dryckResor

Så får du ut stickor på ett enklare och mer skonsamt sätt

05 maj, 2023 
AvAino Oxblod
FotografTT.
Stickor i händer och fötterna är ett otyg som är lätt att drabbas av på sommaren.
Men det finns sätt att göra det mer skonsamt att få ut de smärtande träflisorna – med något som alla har hemma.
Så här gör du!
Annons
Så klarar du en värmeböljaBrand logo
Så klarar du en värmebölja

Sommaren kommer med många härliga saker – sol, värme, bad och ledighet. Men det finns också irriterande företeelser som dyker upp när vi börjar gå barfota, hänga på altanen eller påta i trädgården. Ett sådant elände är helt klart stickor i händer och fötter, som helt klart blir vanligare på sommaren även om det kan förekomma året runt. Att råka få taggar i fingrarna är också en nackdel som kan komma med trädgårdsarbete eller parkvistelser.

Det jobbiga med stickor och taggar, förutom att det gör ont, är att det kan vara svårt att få ut dem. Om man inte får ut stickorna från under huden kan det bli infekterat, så det är viktigt att de tas bort på ett bra och säkert sätt.

Så får du ut stickor ur händerna

Det vanligaste sättet att få bort stickor från händer och fötter är att använda sig av en pincett, men det kan ofta vara svårt att komma åt, och göra ont att få ut stickorna. Men det finns faktiskt sätt att få ut stickor på ett mer skonsamt sätt, utan att du behöver köpa något nytt.

Annons

För att få ut stickorna utan smärta behöver du en pincett och olivolja – föremål som de allra flesta har hemma. Du kan också använda andra oljor, så länge de är skonsamma mot huden.

Häll några droppar olja på området där stickan har fastnat under huden. Låt de sedan vara i ungefär 10 minuter. I takt med att olivoljan tränger in i huden så trycker den samtidigt ut stickan, och det blir lättare att plocka ut den med pincetten.

Knepet fungerar också på om du fått glasbitar, taggar eller andra flisor under huden.

Källa: Newsner.

Annons