Fem favoriter från Femina – tvätt- och städspecial
1:11

Efter reklamen: Fem favoriter från Femina – tvätt- och städspecial

(1:11)

Slå på ljud

Att plocka fram strykbrädan och börja stryka kläder är inte det roligaste – det tar tid och fokus, och kan emellanåt vara ganska krångligt. Men samtidigt vill få personer gå runt med skrynkliga kläder eller plagg med ofrivilliga veck.

Men det finns faktiskt ett enkelt tips som kan göra att du slipper skrynkliga kläder utan att behöva plocka fram strykjärnet. Instagramanvändaren brunchwithbabs drivs av amerikanska Babs, en äldre kvinna som själv beskriver sig som ”mamman eller farmorn på internet som du inte visste att du behövde”. Babs har över 850 000 följare på Instagram, som ber om olika husmorsknep och råd, och farmodern gör sitt bästa för att svara på frågorna.

I en video ger hon tips just på hur man slipper skrynkliga kläder utan att stryka.

– Tycker om att att stryka en vacker solig dag? Inte jag heller. Testa isbitar i stället, säger hon i klippet.

Läkaren duschade inte på fem år – det upptäckte han

Hyllas för det enkla knepet

Hon demonstrerar med skrynkliga klänningar som hon stoppar in i torktumlaren. Sedan slänger Babs in några isbitar i torktumlaren tillsammans med klänningarna, och kör den i 10-15 minuter innan hon öppnar igen,

– Lätt som en plätt, säger Babs i klippet.

Klippet har gillats över 50 000 gånger och fått tusentals kommentarer, där folk delar med sig av sina egna versioner av Babs knep.

”Använder alltid en fuktig trasa men älskar den här idén också”, skriver en person.

Iphoneknepet du inte kände till – smarta funktionen

”Jag har en sprayflaska fylld med vatten som jag har ovanpå torktumlaren. Spraya på de skrynkliga kläderna och kör i torktumlaren en stund för jag hatar att stryka”, skriver en annan.

Mest läst