Trendar: InredningMat och dryckResor

Fläckar på kläderna betyder att du är intelligent

08 okt, 2021 
AvAino Oxblod
FotografNicoleta Ionescu
Är du den i din familj som alltid råkar spilla mat, och har fläckar på kläderna?
Misströsta inte – det kan nämligen vara ett tecken på intelligens.
Annons
7 nackdelar som intelligenta kan stöta påBrand logo
7 nackdelar som intelligenta kan stöta på

Spaghettin ska in i munnen, men på något sätt hamnar den ändå på bröstkorgen istället och lämnar en fläck med sås på den vita t-shirten.

Det finns minst en i varje familj eller kompisgäng – personen som inte kan äta ett mål mat utan att maten hamnar på tröjan, hur de än försöker. Spillandet blir lätt ett stående skämt, men faktum är att det inte behöver vara något negativt. Forskning visar nu att fläckar på kläderna faktiskt är ett tecken på intelligens.

Hur går det ihop då – varför har intelligenta människor ofta fläckar på tröjorna? Forskningen förklarar det som att intelligenta människor använder sina hjärnor på ett annat sätt än vad ointelligenta människor gör.

Hjärnan prioriterar annorlunda

Föreställ dig att du ska dricka vatten ur ett glas: hjärnan går då in och räknar ut avstånd, hur mycket glaset väger och hur snabbt du ska röra på dig, allt på ett ögonblick. Men hos människor som spiller mycket är hjärnan fokuserad på andra saker, och uträkningarna kring vad som ska in i munnen hamnar i baksätet.

Steve Johnson, upphovsmannen till forskningsstudion, menar att ”ju mer oorganiserad din hjärna är, desto mer intelligent är du”. Det handlar alltså inte om att vara klumpig, du prioriterar bara hjärnans aktiviteter på andra saker.

Det kan såklart vara irriterande att råka förstöra favoritplaggen med mat- eller kaffefläckar, men trösta dig med att se det som ett tecken på din intelligens.

Källa: 12 tomatoes.

Annons