Trendar: InredningMat och dryckResor

Kvinnans fläktknep lämnar oss i chock – så får du garanterat ett svalt sovrum

31 maj, 2023 
AvEbba S. Dahlman
FotografShutterstock
Är du en av många som förlitar dig på fläkten för att försäkra dig om ”en sval natts sömn” under sommarmånaderna?
Tack vare en viral video på TikTok börjar folk inse att de har använt sina fläktar fel – hela livet (ja, vi är också i chock)!
Här är det korrekta sättet att använda fläkten i sovrummet på.
Annons
Behind the scenes Femina: Hållbart sommarmodeBrand logo
Behind the scenes Femina: Hållbart sommarmode

Sommaren är här och de där varma (läs svettiga) sommarnätterna lurar runt hörnet. Kanske är du en av alla de som precis dammat av den där fläkten som stått i förrådet sedan förra sommaren? Då är det här tipset för dig!

Tack vare en viral video på TikTok börjar folk nämligen inse att de har använt sina fläktar fel – hela livet.

Här är det korrekta sättet att använda fläkten på. Det är en riktig game changer!

Häpnadsväckande upptäckten – använt fläkten fel hela livet

Vi är många som förlitar oss på att våra fläktar att ge oss god sömn under sommarmånaderna. De går varma för att hålla oss svala, helt enkelt!

Det faktum att fläktarna alltid säljer slut den här tiden på året är ett säkert kvitto på det. Men faktum är att många inte vet hur man använder fläkten på ett korrekt sätt.

Annons

Leah White var en av dem som fann sig själv i chock efter att ha upptäckt den enorma skillnaden mellan att använda fläkten på fel respektive rätt sätt. Detta trots att hon tidigare trott att det bara fanns ett sätt...

I en video på hennes TikTok-konto, med beskrivning: ”Hur kan det ha tagit mig 28 år att inse detta?!”, delar hon med sig av tipset som förändrat hennes liv.

Videon har fått 1,8 miljoner visningar och lämnat nästan lika många tittare positivt förbluffade.

Det korrekta sättet att använda din fläkt på i sovrummet

Leah inleder videon med att förklara att hon och hennes familj bor i ett litet relativt nybyggt hus som snabbt värms upp och bevarar värmen. Vilket innebär outhärdligt höga temperaturer och sömnsvårigheter om nätterna.

– Vi har fläkten på hela natten och vaknar ofta med lättare förkylningssymptom, antagligen av den anledningen, säger hon.

Hon fortsätter med att berätta om hur hon själv snubblade över en annan kvinna på TikTok, som tipsade om just hur man använder fläkten korrekt i sovrummet.

Annons

– Tydligen är det meningen att du ska rikta fläkten mot ett öppet fönster – och då när du sätter på fläkten så suger den ut all varm luft ut ur sovrummet och ”leder” den utomhus, berättar Leah och fortsätter:

– På kvällen när luften utomhus är kall kan du göra precis tvärtom, så att sovrummet fylls med sval luft. Var det någon annan som visste det här? Eller är det bara jag som är korkad?, avslutar hon och visar hur hon placerat sin fläkt i fönstret, samtidigt som hon förklarar att hennes rum är jättesvalt nuförtiden.

”Va?! Jag har bara låtit min fläkt blåsa direkt på mig”

Ja, vi kan nog med säkerhet konstatera att Leahs fläktknep var relativt okänt för många att döma av tittarnas kommentarer i fältet under videoinlägget på TikTok. Klippet har totalt över 2 500 kommentarer. Här nedan hittar du ett urval:

”Jag hade ingen aning om detta, men jag ska absolut testa”, skriver en.

”Va?! Jag har bara låtit min fläkt blåsa direkt på mig”, skriver en annan.

”Jag är mycket äldre än du och jag lärde mig precis något nytt”, påpekar en tredje.

”Jag visste definitivt inte om det här, men jag minns att jag passerat ett hus där fläktarna var placerade på det här sättet, och att jag tyckte det verkade konstigt. Men nu ska jag testa det själv”, skriver en fjärde.

Se hela Leahs video på plattformen här nedan:

Annons