Gwyneth Paltrow
Gynekologen vill bryta tabut kring kvinosjukdomar: "Var stolt över din vagina"
3:18

Efter reklamen: Gynekologen vill bryta tabut kring kvinosjukdomar: "Var stolt över din vagina"

(3:18)

Slå på ljud

Att ha på sig underkläder är en självklarhet för de allra flesta av oss, och något vi har med oss från barnsben. Men nu visar det sig att det faktiskt finns hälsosamma fördelar med att sluta ha på sig underkläder, skriver hälsosajten Healthshots.

Det kan kännas lite obekvämt i början, men när man kommer in i det så märker man flera fördelar redan efter några veckor. Här är anledningar till att det är bra att börja skippa underkläder!

1. Minska risken för infektioner

Infektioner kan vara jobbiga och smärtsamma, och inte något som någon vill ha. En del underkläder, speciellt de i syntetiska material, hindrar luft från att komma in, vilket gör att överflödig fukt fastnar kring underlivet, och bildar en grogrund för bakterier som kan orsaka urinvägsinfektioner och annat jobbigt.

2. Mindre skav och irritation

Många kvinnor kämpar med skav och irritation i underlivet, och om du är en av dem så kan valet att gå utan trosor hjälpa mycket! Underkläder med dålig passform kan skapa friktion och leder till skavproblem, så välj antingen välsydda underkläder eller inga alls.

Därför har så många trosor en liten rosett

3. Det är bekvämare

Man kan tro att det är mer obekvämt att inte ha underkläder än att ha det – men faktum är att det är tvärtom. Efter ett par dagar kommer du känna dig mer bekväm och avslappnad utan underkläder. Eftersom det inte stänger in någon fukt så slipper man också problem med lukt.

4. Det samlas färre bakterier

Val av material och modell på underkläder kan öka riska för att bakterier tar sig från anus till vaginan – något man slipper om man skippar underkläder. Bakterier är den främsta anledningen till att kvinnor drabbas av urinvägsinfektioner.

Därför kan din kropp bleka dina trosor

Mest läst