Trendar: InredningMat och dryckResor

Geniala knepet för att få bort de svåraste fläckarna från ugnen – experten tipsar

05 jul, 2023 
AvJohanna Lejon
Fotograftt, TIKTOK
Svårt att få ugnen riktigt ren? Då måste du kolla in det här supersmarta knepet. Så enkelt – och billigt.
Annons
Rengör dina hörlurar med häftmassaBrand logo
Rengör dina hörlurar med häftmassa

Att städa rätt och effektivt är inte alltid lätt. Och att få det helt rent, och skinande, kan ibland vara ett tufft och krävande jobb. Vissa delar av hemmet är dessutom klurigare än andra. Ugnen, inte minst. Därför blev vi otroligt glada när en kvinna på TikTok delade med sig av ett riktigt smart knep, gällande just ugnsrengöring.

Så rengör du ungen snabbt och säkert – utan onödiga kemikalier

TikTok-användaren, som går under namnet The Amateur Cleaner (@theamateurcleaner), avslöjade nyligen sitt praktiska trick som kommer att göra din ugn gnistrande ren. I en video demonstrerade influencern sitt ”hushållstips”, som involverar ett lite oväntat, men välkommet, moment. Städfantasten rekommenderade:

Annons

– Använd en diskmaskinstablett och varmt vatten för att rengöra din ugn.

Innehållsskaparen doppade en tablett i en skål med varmt vatten innan hon tog itu med en fettfläck. TikTokern visade därefter sina följare en före- och efterbild av ugnen. Efter att ha skrubbat ugnsväggarna togs fläckarna enkelt bort med det unika tricket.

– Detta fungerade utmärkt, skrev TikTok-användaren i bildtexten till klippet.

I kommentarsfältet påpekade hon ytterligare fördelar med städhacket. En tittare frågade nämligen varför städexperten inte bara använde ugnsrengöringsmedel, istället. Innehållsskaparen förklarade då att diskmaskinstabletter är bättre för hennes hälsa.

– Lukten [av ugnsrengöring] gör ont i mina lungor, förklarade hon.

Annons