Under söndagen gick Petter Stordalen och Gunhild ut med att de valt att gå skilda vägar efter 14 år ihop – och nio år som gifta.

– Vi har stått sida vid sida i stora upp- och nedgångar, vilket innebär att vi alltid kommer att ha en unik relation. Men vi har båda jobbprojekt som har gjort att vi tittar mindre på varandra. Tillsammans har vi kommit fram till att vi vill ha tid att göra det vi brinner för var för sig. Vi är fortfarande bästa vänner och stöder varandra, sa Gunhild Stordalen i uttalandet.

Trots en stark kärlek paret emellan har livet inte varit en dans på rosor. 2014 drabbades Gunhild av den autoimmuna sjukdomen systemisk skleros. Under flera tillfällen har hon genomgått alternativa och riskfyllda behandlingar utomlands, och sjukdomskampen har varit tuff för paret.

Men det är inte enbart sjukdomskampen som tagit hårt på makarna. Både Petter och Gunhild har genom åren jobbat hårt. Petter som framgångsrik hotellmagnat och Gunhild som läkare, filantrop och miljöaktivist.

Petter Stordalen har uttalat sig om hur makarnas relation har förändrats med tidens gång. Bara dagar före att separationen blev offentlig gjorde han flertalet intervjuer där han hintade om att framgången haft en baksida.

– Något av det man mister då, det är det vi hade i början: Tid tillsammans. Hon var alltid med mig på resa, jag var alltid med henne. Så blev Gunhilds marknad världen och hon visste att om hon skulle realisera de saker hon drömde om, så kunde hon inte göra det från Oslo eller Stockholm, säger Petter i en intervju med Expressen.

Gunhild bryter tystnaden efter uppbrottet

Nu skriver Gunhild Stordalen för första gången om separationen i ett inlägg på Instagram, där hon också tackar sina följare för allt stöd.

Tack för alla era varma kärleksfulla hälsningar. Vi må gå skilda vägar, men vi kommer alltid att ha varandras ryggar – som bästa vänner och hängivna supporters”, skriver hon.

Även Petter Stordalen delar nu sitt första inlägg efter uppbrottet. Även han tackar för fina orden och stödet.

Tusen tack för alla fina meddelanden, stöd och omtanke de senaste dagarna. Det värmer. Vi mår båda bra”, skriver han i inlägget.

FOTO: TT

Läs mer:

Gunhild Stordalen: ”Jag förälskade mig i miljömässigt fel man”

Gunhild Stordalen: ”Jag har alltid känt att jag har ont om tid”