Trendar: InredningMat och dryckResor

Det här stör sig hantverkaren på när du gör

26 okt, 2023 
AvAino Oxblod
FotografTT.
Kvinnlig hantverkare.
Ska du renovera hemma, och ta hjälp av en hantverkare?
Vill du att de ska tycka om dig bör du tänka på de här sakerna.
Hantverkaren Elin berättar vilka sex saker hon stör sig på när kunder gör.
Annons
10 saker som kassapersonalen stör sig på att du gör i matbutikenBrand logo
10 saker som kassapersonalen stör sig på att du gör i matbutiken

Sms:a inte sent på kvällen

Det är fredagskväll, ni har druckit lite vin och kommit på den här nya jättesmarta saken du vill göra, kul! Men ni behöver inte skicka ett sms kl 23.15 och meddela det EXAKT just då, skriv ett mail så tar vi det på måndag på arbetstid istället.

Städa hemma

Ni vet att det ska komma någon och jobba i ert kök. Plocka gärna undan smutsig disk och andra saker som står och dräller, håll gärna golvet någorlunda rent från matrester om ni vet att någon ska ligga och arbeta på det. Diska gärna diskmaskinen innan om ni vet att någon ska jobba med den, filmjölk och matrester doftar inte toppen.

Gör i ordning arbetsytan

Överlag: städa gärna undan där ni vet att vi ska arbeta, ert hem är vår arbetsplats och det vore ganska skönt att slippa agera flyttfirma.

Annons

Kom med ändringar i tid

Om ni vill göra ändringar av något, kanske är det en färg som inte känns helt rätt? Nämn det då gärna under tiden man jobbar och inte efter några dagar när allt helt är klart.

Undvik att vara publik

Om ni är hemma, försök gärna hålla er lite ut vägen. Vi förstår att du tycker det är intressant och kul att se på men det är inte lika kul att arbeta med publik.

Ta inte ut ilska på hantverkarna

Vi förstår att det kan vara jobbigt att renovera, men snälla – projicera inte alla era känslor på oss. Vi försöker bara göra vårt jobb och vill bara bli klara så snabbt som möjligt. Det är trots allt frivilligt att bygga om.

Elin heter egentligen något annat.

Annons