Under årens lopp har det skördats en hel del liv i serievärlden – vissa mer minnesvärda än andra. Vem kan till exempel någonsin glömma Ned Starks öde i Game of Thrones, eller Marissa Coopers i The O.C?

Här är åtta oväntade dödsfall i tv-serier som chockade oss alla. Obs! Stor varning för spoilers!

Ned Stark, Game of Thrones

Om du har sett Game of Thrones vet du att den första riktiga chocken i serien kom när huvudrollen Ned Stark blev avrättad. Som tittare tänkte man länge att han skulle lyckas rymma från halshuggningen och chocken var total när han alltså inte gjorde det.

Tracy McConnell, How I Met Your Mother

Vi fick vänta i hela nio säsonger innan vi äntligen fick reda på vem som var "mamman" i komediserien How I Met Your Mother. Lyckan övergick dock snart i antiklimax eftersom hon dog ett par avsnitt senare, vilket serien har fått en hel del kritik för.

Mike Delfino, Desperate Housewives

Rörmokaren Mike Delfino var en extremt omtyckt karaktär i dramaserien Desperate Housewives. När han i den sista säsongen av serien blir skjuten av lånehajen Donny samtidigt som han försöker skydda Susan var inte ett öga torrt hos tittarna.

Typ alla karaktärer, Game of Thrones

Ja, självklart måste vi även nämna de karaktärer som dödades i The Red Wedding i avsnittet The Rains of Castamere av Game of Thrones – kanske den mest chockerande seriescenen någonsin? Flera av seriens mest populära personer blir nämligen brutalt och oväntat mördade på ett bröllop och de möjligheter till hämnd som man som tittare tidigare hoppats på blir plötsligt helt eliminerade.

Marissa Cooper, The O.C.

Ännu en seriedöd som var totalt överraskande var Marissa Coopers i kultserien The O.C. I säsong fyra är hon och Ryan på väg till flygplatsen när en berusad och aggressiv man, Kevin, kör upp bredvid dem. Tumultet gör att de kör av vägen och att Marissa till slut dör i Ryans armar. En hjärtskärande scen som många fans har svårt att glömma.

Bob Newby, Stranger Things

När Bob Newby, som dejtade Joyce Byers och var som en fadersgestalt för Will och Jonathan, dog i Stranger Things var det många som blev förvånade och innerligt hoppades att karaktären skulle komma tillbaka.

Zoe Barnes, House of Cards

Journalisten Zoe Barnes har en väldigt stor roll i den första säsongen av House of Cards. När hon sedan blir mördad på ett helt oväntat sätt nere i tunnelbanan, i det första avsnittet av den andra säsongen, var det många tittare som satt som fågelholkar i soffan.

Poussey Washington, Orange is the New Black

Poussey Washington, en av fångarna i Orange is the New Black, var också en väldigt omtyckt karaktär vars dödsfall chockade alla. I en scen i säsong fyra blir hon blir mördad av en vakt genom att han håller fast henne på golvet för länge vilket gör att hon inte kan andas.

Foto: TT

Källa: Buzzfeed

LÄS MER:

11 roliga fakta om 90- och 00-talets tv-serier

Tv-serierna du inte får missa hösten 2020

7 karaktärer i tv-serier som chockat oss med sina beslut

Mer läsning

Femina