Trendar: InredningMat och dryckResor

Här kan man få betalt – för att sola

13 jun, 2021 
AvAino Oxblod
FotografAlliance Images/TT.
465 kronor i timmen – för att sola.
Det får personen som kniper jobbet hos brittiska Whatshed, som just nu söker professionella solbadare.
– Om du själv tror att du kan vara bäst på att bedöma några av våra bästa produkter för trädgården medan du njuter av solen själv, skicka en ansökan, säger företagets representant Kate Fromings
Annons
Här är de bästa uteserveringarnaBrand logo
Här är de bästa uteserveringarna

Tycker du om att ta det lugnt och njuta av solen? Nu kan man få göra det – och samtidigt tjäna flera hundra kronor i timmen.

Den brittiska sajten Whatshed.co.uk har nämligen lagt ut en jobbannons där de letar efter en professionell solbadare, som ska testa deras produkter för 40 pund i timmen – alltså en timlön på omkring 465 svenska kronor.

Företaget letar människor som ska testa deras trädgårdsmöbler och vara en del av deras ”Parasol patrol”, alltså parasollpatrullen. Det är fyra tjänster det rör sig om, där de anställda ska bedöma produkterna efter komfort, stil och helhetsintryck.

Villkoren för betalda solbadarna

För att det inte ska bli farligt för de anställda att tillbringa tid i solen så jobbar man i skift på tre timmar i taget, samtidigt som de kommer ha på sig solskyddsfaktor 50.

Annons

”Även om sola är underbart kan det naturligtvis också vara farligt. Det är därför vi gör allt vi kan för att säkra våra anställda genom ett antal försiktighetsåtgärder. Till exempel kommer våra anställda i "Parasol Patrol" att behöva bära en faktor 50 hela tiden”, skriver företaget i annonsen.

De sökande måste bo i Storbritannien och vara över 18 år.

– Om du själv tror att du kan vara bäst på att bedöma några av våra bästa produkter för trädgården medan du njuter av solen själv, skicka en ansökan, säger Kate Fromings, representant för Whatshed, till The Mirror.

Annons