Trendar: InredningMat och dryckResor

Harvard-studien: Två steg för att bli lycklig

06 mar, 2023 
AvAino Oxblod
FotografTT.
Pengar kan inte köpa lycka, är ett klassiskt talesätt.
Den här 85 år gamla studien från Harvard har dock kommit fram till vad som kan göra dig lycklig – men det är jobbigare för introverta personer.
Här är två steg som kan göra dig gladare på jobbet!
Annons
5 tecken på att du skulle vara lyckligare som singelBrand logo
5 tecken på att du skulle vara lyckligare som singel

Glöm allt vad pengar, träning och en framgångsrik karriär heter – det är inte det som kommer göra dig lycklig. I alla fall inte enligt en klassisk studie från Harvard university.

I forskningsstudien, som är 85 år gammal, framkommer det att nyckeln till ett lyckligt liv grundar sig i positiva relationer. För extroverta personer är det goda nyheter, medan introverta kanske får det lite kämpigare.

Men det behöver inte vara så komplicerat och utåtriktat som det kanske låter – vägen till att utveckla givande relationer i arbetslivet behöver inte se annorlunda ut för introverta och extroverta personer.

Steg 1: Identifiera dina styrkor

För det första behöver du hitta vad dina främsta egenskaper är – vad är det som du gör bra eller bidrar med? För att bilda starka, positiva relationer med personer runt dig så ska du först identifiera och sedan utveckla de dragen, för det kommer göra att andra uppskattar dig och dina unika styrkor.

Annons

Steg 2: Dela dem med människor i din omgivning

När du får en ny kollega eller chef så är det dags att visa dina styrkor. Om du inte vill berätta för dem – det kan kännas skrytsamt och jobbigt – så kan du försöka visa hur du arbetar för att de ska förstå vem de har att göra med. Du är kanske till exempel inte den som pratar mest på möten, men i stället den som kommer med bra idéer efteråt.

Sedan kan du också fråga chefen vad hen vill ha av sina arbetare – vad behöver de av dig för att du ska bira till fullo till arbetsgruppen. Om man är introvert lagd kan det vara jobbigt att ”agera som en extrovert”, och om du vet vad som förväntas av dig kan det hjälpa dig att vara ditt bästa jag.

Källa: CNBC.

Annons