Trendar: InredningMat och dryckResor

Instagram lanserar ny funktion – inspirerad av Tiktok

07 aug, 2020 
AvEmma Castman
Nyligen meddelade Instagram att de har börjat rullat ut funktionen Reels globalt. En uppdatering som gör det mjöligt för användarna att publicera effektfulla videoklipp – precis som på Tiktok.
Annons

Den senaste tiden har Tiktok tagit världen med storm. I skrivande stund räknar man med att appen, som lanserades 2016, har omkring en miljard användare spritt över hela världen – och intresset för videotjänsten ser bara ut att öka.

I hopp om att nå ut till de som föredrar Tiktok som underhållningsplattform väljer Instagram nu att lansera Reels. En ny funktion om gör det möjligt för användarna att, precis som på Tiktok, spela in videoklipp som är upp till 15 sekunder långa och sedan redigera och lägga till ljud och effekter direkt i appen. Klippen kan därefter publiceras i ens vanliga Instagram-flöde och på Instagram Stories.

“Reels är en viktig del för framtidens underhållning på Instagram. Våra användare berättar för oss att de vill kunna skapa och titta på korta, redigerade, filmklipp”, skrev Instagram i ett pressmeddelande i samband med att nyheten släpptes.

Funktionen lanseras i ett femtiotal länder, däribland Sverige, Norge, Danmark, Finland och Island, och enligt Instagram håller uppdateringen på att rulla ut till användarna i detta nu.

Annons

Co-Watching på Instagram

I våras lanserade Instagram även Co-Watching, en funktion med målet att uppmuntra till social distansering under pandemin. Tjänsten innebär nämligen att man kan titta på inlägg tillsammans med sina vänner via en videochatt.

Co-Watching-funktionen går att hitta under fliken för direktmeddelanden. Därifrån klickar du sedan på videokameran högst upp till höger och bjuder in de vänner du vill chatta med – du kan bjuda in upp till fem användare per gång.

Foto: TT, Instagram

LÄS MER:

Annons