511293247

GaudiLab
Anders Hansen: Så stänger du av skärmhjärnan
1:04

Efter reklamen: Anders Hansen: Så stänger du av skärmhjärnan

(1:04)

Slå på ljud

Skriv snabbare med enkla knepet

Att råka skriva fel är lätt hänt när man sms:ar, men det finns sätt att blir snabbare på att få iväg sina meddelanden. Istället för att försöka sätta markören rätt på ordet som du ska rätta – vilket vi alla vet kan vara pilligt och irriterande – så kan du testa att hålla in mellanslag. Då görs hela tangentbordet om till en slags musplatta, som gör att du kan flytta på markören med större lätthet och ökad precision!

Obehagliga saker din telefon vet om dig

Spara icke-brådskande notiser till senare

Med många olika appar i mobilen så kan det bli lätt överväldigande med alla notiser som poppar upp på skärmen. Det är också lätt hänt att missa de viktigare notiserna för att de fastnar i en ström av mindre viktiga. Iphone har dock en funktion som gör att du kan få en schemalagd summering, där dina mindre viktiga notiser klumpas ihop och blir med överskådliga. För att ställa in detta går du in på Inställningar, följt av Notiser och sedan Schemalagd sammanfattning.

Gör om gör rätt Safari

När webbläsare Safari uppdaterade sin app för ett tag sedan var det många som reagerade på att de ändrat designen – sökfältet hade förlagts längst ner istället för att vara högst upp som innan. Detta går dock att ändra på, om du irriterar dig på ändringen. Gå in på Inställningar, hitta Safari och scrolla ner till Flikar-sekionen. Där byter du från Flikfält till En flik, så kommer sökfältet hamna upptill igen.

Sakerna i vardagen vi inte använder som vi borde

Tid för fokus

När du är upptagen med jobb, studier eller annat som gör det viktigt att inte använda mobilen för jämnan, så kan du använda dig av Iphones Fokus-inställningar. Gå in på Inställningar och klicka på Fokus, och där kan du ställa in de olika funktionerna så att de passar dig. Du kan välja att inte släppa igenom samtal eller få notiser om sms, och välja vilka appar som får skicka notiser till dig.

Få notiser i lurarna

Om du använder Airpod-hörlurar kan du välja att få dina notiser uppläsa i lurarna när du är ute och rör på dig, och inte har möjlighet att kolla mobilen.

Källa: The Sun.

Mest läst