Trendar: InredningMat och dryckResor

”Jag delar namn med en kändis – och hatar det”

01 dec, 2022 
AvAino Oxblod
FotografTiktok.
selena gomez
Tänk att heta Beyoncé Knowles eller Carola Häggkvist – men jobba på Ica, eller kanske på kontor.
Att dela namn med en känd stjärna kan leda till en del missförstånd och jobbiga situationer.
Det vet inte minst Selena Gomez – som nu vill byta namn för att slippa förväxlingar med artisten och skådespelaren.
Annons
Se 5 kändispar du inte visste har barn ihopBrand logo
Se 5 kändispar du inte visste har barn ihop

Hur är det att heta Carola Häggkvist, Eva Dahlgren eller Lisa Nilsson – och samtidigt inte vara någon av Sveriges mest kända artister, utan ha ett helt vanligt kontorsjobb utanför rampljuset? Det är en lustig tanke som är svår att sätta sig in i – men som amerikanska Selena Gomez vet precis hur det känns.

För nej, det är inte den forna Disney-stjärnan som sedan blev en av världens största sångerskor och hyllad skådespelare i Only murders in the building – den här Selena Gomez är en helt vanlig amerikansk kvinna. Ännu mer uppseendeväckande är att hon dessutom delar mellannamnet Marie med världsstjärnan.

I en video på Tiktok, som har setts över 15 miljoner gånger, visar den okända Selena Gomez hur hennes och artistens namn står på alla hennes kort i plånboken. Hon skriver då att det är skönt att hon snart ska byta efternamn, så hon slipper förväxlas med den kända Selena Gomez.

Annons

Selena Gomez svarar efter kritiken

Efter att ha fått uppmärksamhet för videon där hon skrev att hon såg fram emot att byta namn fick Selena Gomez kritik, och valde att förklara sig i en ny video.

”Du ändrade hela ditt namn för att en kändis överskuggat alla dina framgångar. Grattis du lurar dig själv”, har en person skrivit. Gomez menar att hennes val att byta namn har logiska förklaringar – hon ska nämligen gifta sig.

– Anledningen till att jag byter mitt efternamn är att jag ska gifta mig på Disney World nästa vecka, så jag ska ta min fästmans efternamn, säger hon och fortsätter:

– Jag föddes på 90-talet. Selena Gomez, kändisen ni tänker på, föddes på 90-talet. Hon var inte känd när jag föddes.

Bland kommentarerna är det flera som har liknande erfarenheter av att dela namn med en kändis.

”Jag kan inte vänta tills jag får byta bort Hannah Baker... Ser ut som att Selena Gomez har terroriserat oss båda”, skriver en person och syftar på huvudpersonen i 13 reasons why, en tv-serie som Gomez producerade.

”Min mans namn är Nick Carter och jag skämtar inte, han får bokstavligen brev från fans”, skriver en annan.

@selenagomezsinclair

Replying to @goherp again, thank you to the people who left nice comments (and the funny ones too ☠️🤣). Strangers on the internet can be so hateful & bold! Hope this cleared up any questions.

♬ original sound - Selena Gomez
Annons