Trendar: InredningMat och dryckResor

16 skådisar som är bästisar på film – och på riktigt

06 maj, 2021 
AvVeronica Henriksson
AvVeronica Henriksson
Rachel och Monica i Vänner
Tänk vad härligt att få mötas av din bästis leende varje dag på jobbet. Här är 16 skådespelare som har haft turen att spela bästisar på vita duken och dessutom är bästa vänner i verkligheten!
Annons
De spelar kompisar på film – och är bästisar även privatBrand logo
De spelar kompisar på film – och är bästisar även privat

Att få jobba tillsammans med sin bästa vän är en dröm för många. Men visste du att Julia Roberts, Leonardo DiCaprio och Salma Hayes är några som har haft turen att få jobba med sin BFF?

Jennifer Aniston och Courteney Cox: Vänner

Kanske är dom TV-historiens kändaste vänner och faktum är att Jennifer Aniston och Courteney Cox även är bästisar i verkligheten. Duon har gått igenom mycket tillsammans men står stadigt bredvid varandras sida. Jennifer är till exempel gudmor till Courteneys dotter Coco, och Courteney var brudtärna på Jennifers bröllop med numera ex-mannen Justin Theroux.

Jennifer Aniston och Courteney Cox
Jennifer och Courteney står varandra väldigt nära!

Ashley Tisdale och Vanessa Hudgens: High School Musical

Nå, i High School Musical är Ashley och Vanessa inte direkt bästisar till början, men blir tillslut väldigt goda vänner. Men i verkliga livet sa det däremot klick direkt! Vanessa var brudtärna på Ashleys bröllop med Christopher French och bästisarna var dessutom också brudtärnor tillsammans på Pretty little liars-skådisen Brant Daughertys bröllop!

Annons
Ashley och Vanessa
Ashley och Vanessa var brudtänor på skådisen Brant Daughertys bröllop!

Salma Hayek och Penélope Cruz: Bandidas

Skådisarna Salma Hayek och Penelope Cruz har varit vänner i över tjugo år och har till och med ett smeknamn för varandra: huevos, som betyder ägg… Vad det kommer ifrån? ”När vi jobbade tillsammans hade ingen av oss barn så vi brukade sova mycket mer än vi gör nu. Så det var ett namn för att kalla varandra lata”, säger Salma i en intervju till Allure. År 2006 spelade Salma och Penélope i filmen Bandidas som handlade om att cowboy-duon skulle råna en bank i Vilda västern.

Här är bästisarna på biopremiär i början av 00-talet!
Här är bästisarna på biopremiär i början av 00-talet!

Cameron Diaz och Drew Barrymore: Charlies änglar

00-talets coolaste superagenter, tjejerna i Charlies änglar, var redan väldigt bra vänner innan filminspelningen drog igång. Faktum är att Cameron Diaz och Drew Barrymore lärde känna varandra när de var 16, respektive 14 år.

Annons

Kate Winslet och Leonardo DiCaprio: Titanic

Okej, i Titanic är Rose och Jake kanske inte bästa vänner, utan gränslöst förälskade. Men i verkliga livet är de varandras stora stöttepelare och gång på gång har bästa vännerna öppet hyllat varandra till skyarna! I Kates tacktal på Golden Globes Awards år 2009 säger hon ”Leo, jag är så glad att jag kan stå här och berätta hur mycket jag älskar dig och hur mycket jag har älskat dig i 13 år. Jag älskar dig av hela mitt hjärta, det gör jag verkligen!”

Kate Winslet och Leonardo DiCaprio
Kate Winslet och Leonardo DiCaprio var ett kärlekspar i Titanic, men är bästisar på riktigt.

Jada Pinkett Smith och Queen Latifah: Set it of och Girls trip

Dunderduon Jada Pinkett Smith och Queen Latifah har spelat radarpar i flera filmer: först Set it of (1996) och sen Girls trip (2017). Men faktum är att bästisarna har känt varandra i över 30 år.

Annons
Jada Pinkett Smith och Queen Latifah
Jada Pinkett Smith och Queen Latifah har hängt ihop i över 30 år.

Donald Faison och Zach Braff: Scrubs

Läkarkompisarna J.D (Zach), och Turk (Donald) blev snabbt kompisar när inspelningen av Scrubs började år 2001 och har hängt ihop sedan dess, även fast serien lades ner 2010. Tänk vilken dröm att få jobba tillsammans med sin bästa vän i nio år.

Donald Faison och Zach Braff
Kompisarna spelade J.D och Turk i Scrubs – i nio år!

Julia Roberts och George Clooney: OCEAN'S ELEVEN

Bästisarna Julia Roberts och George Clooney spelade inte bästisar i filmen Ocean's Eleven, utan ex till varandra. Men i verkligheten står de varandra väldigt nära och har gjort sedan inspelningen av filmen i början av 00-talet. "Tidningarna hade länge skrivit att vi var bästa vänner, men faktum är att vi aldrig hade träffats innan George ville möta upp mig för att prata om filmen", säger Julia Roberts.

Julia Roberts och George Clooney på röda mattan
Folk trodde att Julia Roberts och George Clooney träffades första gången i början av 00-talet.
Annons