Trendar: InredningMat och dryckResor

Kvinnans idotsäkra knep för att bli av med gula deofläckar på vita kläder

26 jun, 2023 
AvEbba S. Dahlman
Fotografshutterstock, TikTok
Tampas du med gula och intorkade deofläckar på dina vita kläder?
De fläckarna kan vara riktigt envisa – men det finns ett enkelt sätt att bli av med dem!
– Du har säkert allt du behöver hemma redan, säger influencern i en TikTok-video där hon tipsar om ett grymt hack för att bli kvitt armhålefläckarna.
Annons
5 smarta torktumlartips som underlättar din vardagBrand logo
5 smarta torktumlartips som underlättar din vardag

Den modetokiga influencern Anna, känd som @theannaedit på TikTok, har delat med sig av ett enkelt knep för att bli av med snuskiga och gula deodorantfläckar i armhålorna på vita kläder.

Det är ett perfekt knep att ta fasta på inför sommaren, då vi både bär mer vita kläder och har en tendens att svettas mer.

Bli av med gula och intorkade deofläckar på vita kläder

Influencern Anna tog till plattformen TikTok, där hon frekvent delar med sig av grymma modeknep, för att visa hur hon brukar göra för att bli kvitt ovälkomna deofläckar under armhålorna.

– Okej, gula fläckar under armhålan på vita kläder? Jag hjälper dig, säger hon inledningsvis i videon och fortsätter:

– Du har säkert allt du behöver hemma redan.

Annons

Hon håller upp ett vitt linne framför kameran och visar upp de där envisa gula fläckarna, innan hon demonstrerar hur hon gör för att bli av med dem.

Anna visar upp det vita plaggets gula deofläckar.
Anna visar upp det vita plaggets gula deofläckar.

Allt du behöver är en skvätt diskmedel och lite fläckborttagning för vita kläder, exempelvis Vanish Gold, innan du slänger in plagget i tvättmaskinen.

Anna rekommenderar ett diskmedel som är ljust till klart i färgen, för att undvika att diskmedlet lämnar synliga fläckar.

Hon häller det sedan direkt på fläcken och masserar in diskmedlet.

– Jag har ett spädbarn och jag har provat så otroligt många olika fläckborttagningsmetoder och helt ärligt, det som funkat bäst? Att preppa med vanligt diskmedel.

Annons

Sen kastade hon in toppen i tvättmaskinen på ett kort program i 40 grader, tillsammans med vanligt fläckborttagningsmedel för vita kläder, så kallad vitbooster-medel.

Efteråt var fläcken som borttrollad.

För mer svårtvättade gula deofläckar rekommenderar Anna att man låter blötlägga kläderna i diskmedlet en lite längre stund i stället för att bara massera in det.

Anna rekommenderar ett diskmedel som är ljust till klart i färgen, för att ta bort gula deofläckar. Detta för att undvika att diskmedlet i sig lämnar fläckar.
Anna rekommenderar ett diskmedel som är ljust till klart i färgen, för att ta bort gula deofläckar. Detta för att undvika att diskmedlet i sig lämnar fläckar.

Kommentarerna: ”Tar bort gulnande fläckar”

Annas videoinlägg på TikTok blev snabbt viralt med över 100 000 visningar och över 3 000 gillningar.

Följarna i kommentarsfältet hyllade inte bara Annas tips, utan delade också med sig av sina egna beprövade tvätthacks. Här är några av kommentarerna:

”Briljant tack så mycket!”, skriver en person.

Annons

”Ättika är det bästa tipset för just dessa fläckar. Tar bort gulnande fläckar från solskyddskrämen också”, tipsar någon.

”Grymt tips”, tackar en tredje person.

”Uträttar Guds dåd”, skriver någon person som är lyrisk över tipset.

”Som någon som arbetar med kläder så kan jag fullständigt backa upp detta tips, det är en riktigt livsräddare”, konstaterar en femte person.

”Låt plagget torka ute i solen efter tvätten, det blir som ett naturligt blekmedel också!”, tipsar en annan.

Se Annas video på TikTok här nedan:

@theannaedit

Replying to @Georgia-Style Finds & Outfits Here’s how I get yellow deodorant armpit stains out of white clothing. Hope this helps ❤️ #CapsuleWardrobe #LaundryTips #Knitwear #WardrobeHacks

♬ Lofi nostalgic old music box(833007) - NARU
Annons