Harry och Meghan — från första dejten till Megxit
Slå på ljud

Alla behöver vi semester då och då, det gäller även kungligheter, som gärna återkommer till sina favoritställen varje år. Just i år är det givetvis många kungligheter som skippar att åka på grund av pandemiläget, men vi har tittat på tidigare år för att se hur de har spenderat sina semestrar.

Här är kungligheterna på semester genom åren!

Prins Charles och prinsessan Diana

När prinsessan Diana och prins Charles var nygifta, år 1981, åkte de på en två veckor lång smekmånadskryssning runt Medelhavet, med start i Gibraltar.

Prins Harry och Meghan Markle

Harry och Meghans första familjeresa, år 2019, var tio dagar lång och resmålet var södra Afrika. Archie var vid tillfället fem månader gammal och familjen syntes bland annat njuta av lokala delikatesser på ett kafé.

Prins Harry

Efter att ha avslutat sin utbildning på Eton tog prins Harry en längre semester där han bland annat jobbade på en bondgård i Queensland, Australien.

Prinsessan Diana

Karibien var ett favoritresmål för prinsessan Diana, och här ovan syns hon på Necker Island 1990 tillsammans med sina söner och en väninna. Eftersom ön är privat och ägs av Richard Branson hade prinsessan fått en personlig inbjudan av entreprenören för att kunna resa dit.

Prinsparet

För två år sedan tog prins Carl Philip och prinsessan Sofia en semester i solen på Franska rivieran med sönerna Alexander och Gabriel. Familjen bodde i Villa Miráge i Sainte Maxime.

Drottning Elizabeth och prins Philip

Drottning Elizabeth och prins Philip spenderade sin smekmånad på Malta, bland annat. Då prins Philip även var stationerad där bodde paret i huvudstaden Valletta i två år.

Prins Charles, William och Harry

Den brittiska kungafamiljen syns ofta semestra i Alperna och Charles, William och Harry åker gärna till Klosters, Schweiz. Bilden ovan är från en semester år 2000.

Den svenska kungafamiljen

Numera semestrar den svenska kungafamiljen oftast med sina respektive familjer, men när Victoria, Carl Philip och Madeleine var små semestrade de ofta i Storlien över påsk. Bilden ovan är från påsken 1988.

Prinsessan Madeleine och Chris O'Neill

2016 åkte prinsessan Madeleine och Chris O’Neill på semester till Maldiverna med barnen.

Foto: TT

LÄS MER:

Så har kungligheterna avslöjat sina graviditeter genom åren

Vännens avslöjande om prins Harry och Meghan Markle - efter bebisbeskedet

Bannlysta videon på drottning Elizabeth har läckt - efter alla år

Mest läst