Trendar: InredningMat och dryckResor

Kvinnans smarta tvättknep – som håller sovrummet svalt i värmen

24 jun, 2024 
AvJohanna Lejon
Fotograftt, Pexels
Svalt sovrum
Pexels
Värmen är här! Och sömnbristen med den... Men lugn, Femina vet hur du håller sovrummet svalt under värmeböljan.
Annons
Artisternas värmetips - så håller du sig sval i sommarBrand logo
Artisternas värmetips - så håller du sig sval i sommar

Efter en längre period av svalt väder är det nu dags igen. Värmen är här på nytt! SMHI flaggar för riktigt höga temperaturer. I stora delar av Sverige kommer det bli 25 till 30 grader varmt under den kommande veckan. Kort sagt: det blir en rejäl värmebölja.

Och ja, nog har vi längtat efter varma dagar på stranden med svalkande bad och de mysigt ljumma kvällarna som följer efter en solig dag. Men (ja, det finns ett sådant...) varma dagar betyder också varma nätter. Det kan vara rejält svårt att sova när hettan tränger sig på. När temperaturen klättrar över 20 strecket dagtid betyder det att den också tar sig in i våra hus och lägenheter. Fläktar i all ära, men det kan vara svårt att hålla sig sval i hettan.

Annons

Så håller du din bostad sval i sommarvärmen

Men lugn, Femina har lösningen. På ett nätforum har en rutinerad Florida-bo avslöjat sina bästa hacks för att kunna sova gott i värmeböljan. Som bekant är det rejält varmt i Florida, vilket betyder att den här personen har en hel del erfarenhet av höga temperaturer.

– Jag tillbringade mina första 28 år i tropiska temperaturer i södra Florida. Jag både led och lärde mig, förklarar den kvinnliga skribenten på forumet Reddit.

Kvinnan fortsätter med att avslöja att hon, under tiden i Florida, inte hade någon luftkonditionering. Det gjorde att hon var tvungen att vara extra kreativ för att hålla sig sval. Så, hur gjorde hon då? Ett av tipsen har med tvätt att göra. Eller rättare sagt: hängning av tvätt.

– När du tvättar dina kläder, lakan och handdukar, häng dem runt i rummet, tipsar kvinnan på Reddit.

Hon förklarade vidare att avdunstningen orsakad av den långsamma torkningen kyler rummet under lång tid. Kvinnan hade också ett annat, mycket användbart, tips. Detta handlade om hur du får din fläkt mer effektiv. Såhär gör du: frys en kanna vatten, eller frys vatten i en tom mjölk- eller juicekartong. Ställ denna kanna/kartong på en bricka framför din bordsfläkt. Isen i kannan/förpackningen gör fläkten mer potent och luften svalare. Det bästa med detta tips? Det är både billigt och enkelt.

Kvinnan fortsatte även med att ge en hel rad andra tips, som att spreja vatten på ett lakan och ha i sängen, att ständigt ha persiennerna neddragna och att ha en våt handduk över nacken när du lägger dig.

– Det gör dig riktigt sval, slår hon fast.

Annons